RFC 1

3e klasse D

3 november 2018 15:00

Onbekend

In een rechtstreeks duel met BLC werden er goede zaken gedaan op de ranglijst. Door de 1-2 overwinning passeerde RFC de tegenstander van vandaag en klom ook over SSC'55 en Vuren heen op de ranglijst.

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen het relatief onbekende SV BLC uit ’s-Hertogenbosch op het programma. 'De club uit Zuid' zoals ze zich presenteren op hun website is in 1989 ontstaan uit een fusie tussen Beatrix’63 (zaterdag) en LVV’58 (zondag) en is inmiddels enkel nog op zaterdag actief. Met name de laatste 10 jaar is de vereniging in ledenaantal fors gegroeid (van 450 naar ruim 850 leden) en qua grootte dus vergelijkbaar met RFC. Helaas geldt dit overigens ook voor hun accommodatie… Er liggen inmiddels concrete plannen om de accommodatie te upgraden.

SV BLC kende afgelopen jaargang een teleurstellend seizoen in 3D met uiteindelijk een 11e plaats, waardoor nacompetitie maar ternauwernood werd voorkomen. En dan te bedenken dat ze een seizoen daarvoor ook al waren gedegradeerd uit 2F. Deze jaargang behaalde SV BLC tot nu toe uit 6 wedstrijden even zoveel punten, waarbij opgemerkt moet worden dat ze inmiddels al wel tegen de top drie hebben gespeeld.

Direct na de start trok 'de club uit Zuid' fel van leer en dat leverde na 2 minuten al de eerste kans voor hen op, RFC was gewaarschuwd. Met name hun linksbuiten bleek een behendige speler. Het duurde tot de 12e minuut voordat RFC zich voor het eerst liet gelden, middels een steekpas vanuit het midden op Ayhan Uslu. Hij miste vandaag echter de scherpte. Na een kwartier spelen kwam SV BLC op voorsprong. Uit een voorzet vanaf de rechterzijde schoot de spits van BLC in eerste instantie op Brian Buskop, maar uit de rebound was het toch raak. Naarmate de eerste helft vorderde werd RFC steeds gevaarlijker. Diverse kansen op de gelijkmaker volgden elkaar op: Timo Kerstens was tweemaal dicht bij een goal en ook Jurrian Bakker, Jeffrey Leemans en Ayhan Uslu hadden kunnen/moeten scoren. Op slag van rust viel dan toch uiteindelijk de verdiende 1-1. Op ca. 20-25 meter van de goal maakte SV BLC een overtreding. Jeffrey Leemans wist wel raad met deze kans, waarbij zijn uithaal nog wel werd getoucheerd.

Op de eerste 10 minuten na was het beeld in de tweede helft hetzelfde. Timo Kerstens en Osman Aslan (inmiddels ingevallen voor Nick de Ruijter) waren ongelukkig in de afwerking. Rond de 65e minuut leek RFC dan toch op voorsprong te komen. Echter een geplaatst schot van Jurrian Bakker werd van de doellijn gehaald door een verdediger van SV BLC. Kort daarna speelde Osman Aslan zich knap vrij om vervolgens de bal “panklaar” te leggen voor Ayhan Uslu die oog in oog met de keeper jammerlijk miste. Een kwartier voor tijd viel uiteindelijk de 1-2 na goed doorlopen van Osman. Zijn doelpunt werd echter om onverklaarbare reden afgekeurd door de scheidsrechter. De wedstrijd liep naar het einde toe. Met nog 5 minuten te spelen kreeg RFC een indirecte vrije trap binnen de zestien meter van de tegenstander. Hoewel nagenoeg het hele elftal van SV BLC de bus had geparkeerd op de doellijn, schoot Enes Zencirkiran de bal laag in de linkerhoek. Hiermee bekroonde hij z’n sterke optreden vanmiddag én RFC met de drie punten. Na het fluitsignaal was de ontlading bij spelers, staf en meegereisde supporters groot! Door deze overwinning en het verlies van alle concurrenten onderin maakt RFC een sprongetje en vindt zich na vandaag voorlopig op plaats 9 van de ranglijst terug.

Volgende week geen competitieprogramma, maar een inhaalweekend. Zaterdag 17 november ontvangt RFC het hooggeplaatste SC Everstein (nummer 2) onder leiding van voormalig profvoetballer Carel van der Velden (o.a. FC Wageningen, Vitesse, FC Den Bosch en Barnsley). De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Brian Buskop, Imaro Siberie, Pieter Knaap, Ritchie Ackermans, Maurice v/d Kieboom, Jeffrey Leemans, Nick de Ruijter (Osman Aslan), Timo Kerstens (Ron van der Wulp), Enes Zencirkiran Ayhan Uslu en Jurrian Bakker (Pascal van Strien).