Datum

9 maart 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Deze zaterdag was de huidige nummer laatst, VV Asperen, de tegenstander van RFC Zaterdag. Hoewel de opponent tot nu toe slechts drie keer wist te winnen in de zeventien gespeelde wedstrijden dit seizoen, was duidelijk dat van onderschatting geen sprake mocht zijn. Immers de heenwedstrijd afgelopen najaar werd nog roemloos met 3-1 verloren. Daarnaast werden Mo Duzgun en z’n staf voor vandaag ook nog eens geconfronteerd met de afwezigheid van maar liefst zes spelers door uiteenlopende redenen (werk, blessures, ziekte en vakantie). Maar dit betekende ook kansen voor diverse jeugdige talenten van RFC om zich te bewijzen. Meest opvallende naam vandaag was de 18 jarige Kevin Toorians, die bij z’n debuut meteen in de basis startte als linksachter en de ondankbare taak had de gevaarlijkste man van Asperen zijde, Gerard Breider, uit te schakelen. Hoewel inmiddels 33 jaar, en goed voor bijna 160 competitiedoelpunten, weet hij nog steeds regelmatig het doel van de tegenstander te vinden. Maar na 90 minuten spelen in Raamsdonksveer stond er een 4-0 eindstand op het denkbeeldige scorebord, want helaas kreeg men deze niet aan de praat en heeft deze dus ook z’n langste tijd gehad net als de rest van de accommodatie van RFC. Maar daar is al genoeg over geschreven. Kortom, jong (18 jaar) won het vandaag van oud (33 jaar).

De wedstrijd ving ruim 5 minuten later aan dan het geplande tijdstip 14.30 uur. De stormachtige wind die bij vlagen over het veld joeg in combinatie met pittige buiten tussendoor had niet alleen een negatieve invloed op het spelbeeld maar ook op de publieke belangstelling deze middag. Menig supporter had ervoor gekozen thuis te blijven. RFC startte zeer pover aan de wedstrijd. Sterker, Asperen had het eerste half uur het meeste balbezit en kwam er via de flanken af en toe gevaarlijk uit, maar de enkele afstandsschoten die door de tegenstander werden geproduceerd verdwenen hoog boven en/of ver naast het doel van RFC. Het duurde tot de 30e minuut voor de eerste echte kans van de wedstrijd zich aandiende. Door verkeerd uitverdedigen van RFC kwam een aanvaller van Asperen oog in oog met “stand-in” keeper Marc Verhagen. De inmiddels 48-jarige oud doelman van onder andere Dongen en DESK redde bekwaam met de voet, anders was het zowaar 0-1 geweest. Vervolgens trok RFC geleidelijk het initiatief in de wedstrijd naar zich toe. Na goed doorkomen van Osman Aslan over links leek Ron van der Wulp in de 33e minuut RFC op voorsprong te zetten, maar zijn inzet werd knap gepareerd door de keeper van Asperen. Even later wederom een kans voor RFC maar de voorzet van Ron vanaf de rechterzijde werd bij de tweede paal door Timo Kerstens in de handen van de keeper gekopt. Dit betekende uiteindelijk dat beide ploegen mochten gaan rusten met een 0-0 tussenstand. En hierover was verder niets teveel gezegd.

Na de pauze stond er gelukkig een ander RFC op het veld. Inmiddels was ook Osman door de trainer naar voren geïnstrueerd en speelde RFC met drie in plaats van twee voorhoedespelers. Onder aanvoering van de oudere spelers die de rest van het elftal op sleeptouw namen, werd Asperen verder onder druk gezet. Dit leidde ca. 5 minuten na de spelhervatting tot de eerste mogelijkheid om de score te openen. Helaas had Ayhan Uslu zijn vizier nog niet op scherp staan en ging zijn poging over het doel van Asperen. In de 57e minuut werd hij wederom de diepte ingestuurd en 1 op 1 met de keeper bleef hij deze keer wel koelbloedig: 1-0. In de volgende fase kwam het tekort aan snelheid van de verdediging van Asperen duidelijk naar boven. Bij wederom een snelle omschakeling was het nu Ron van der Wulp die de trekker overhaalde voor de 2-0. In plaats van carte blanche te gaan spelen om de aansluitingstreffer te forceren, nam Asperen geen enkel initiatief en leek zich al bij de nederlaag neer te leggen. Het duurde tot de 70e minuut alvorens RFC de wedstrijd definitief op slot gooide. Op schitterende wijze schoot Osman de 3-0 tegen de touwen achter de verbouwereerde keeper van Asperen. De wederom sterk spelende Timo maakte vervolgens plaats voor de 18 jarige Roy Mulder en even later was het de beurt aan de 17 jarige Joep Broeders om Kevin af te lossen. Nadat Ayhan in de 85e minuut zijn tweede, en voor RFC de vierde, treffer van de middag mocht noteren, werd hij gewisseld voor nog een JO19-1 speler, te weten Mike v/d Horst. Dit betekende dat vandaag liefst 5 tieners speelminuten kregen en van zogenaamde “plankenkoorts” was niets te merken. Sterker, in de slotfase had RFC verder kunnen uitlopen, maar het houtwerk was een sta in de weg. Jong en oud hebben samen vanmiddag het verschil gemaakt tegen laagvlieger Asperen. Dit biedt het nodige vertrouwen voor de komende weken.

Volgend weekend staat wederom een cruciale wedstrijd op het programma tegen SSC’55 uit Sprang-Capelle. De “wespen” staan momenteel 4 punten achter op RFC, maar zijn net als onze jongens aan een goede reeks bezig. Kortom, het belooft een interessante wedstrijd te worden. We hopen weer op de steun van onze trouwe supporters. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling: Marc Verhagen, Kevin Toorians (Joep Broeders), Pieter Knaap, Maurice v/d Kieboom, Ritchie Ackermans, Jeffrey Leemans, Osman Aslan, Enes Zencirkiran, Timo Kerstens (Roy Mulder), Ron van der Wulp en Ayhan Uslu (Mike v/d Horst).