Datum

2 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na de nederlaag twee week geleden tegen HSSC’61 was RFC teruggezakt naar de voorlaatste plaats op de ranglijst in 3D. Met in het achterhoofd de wetenschap dat komende weken gespeeld moet worden tegen achtereenvolgens SC Everstein , Sleeuwijk en Haaften geen rooskleurig vooruitzicht. Het besef was daarom aanwezig dat er snel punten gepakt moesten worden. De tegenstander van vandaag was medekoploper SC Everstein. Deze ploeg stond afgelopen week behoorlijk “in brand” met het opstappen van succestrainer Carel van der Velden en in z’n kielzog een drietal spelers. Daarentegen was RFC sinds lange tijd eindelijk weer eens compleet. Pascal van Strien en Ron van der Wulp begonnen nog wel op de bank, maar Maurice v/d Kieboom en Ayhan Uslu startten vandaag in de basis. Kortom, wellicht viel er vandaag wat te halen in Everdingen. Zeker met de eerste wedstrijd tegen SC Everstein van 17 november jl. nog in herinnering. Er werd toen weliswaar thuis met 0-1 verloren, maar op basis van het vertoonde spel zou een gelijkspel zeker verdiend zijn geweest.

Na het fluitsignaal kort na 14.30 uur werd al snel duidelijk dat de tegenstander van vandaag moest wennen aan de nieuwe samenstelling, met name achterin waren ze minder solide dan twee maanden terug. Na de eerste aftastende fase trok RFC langzamerhand het initiatief naar zich toe. Dit resulteerde in de 20e minuut tot de verdiende openingstreffer. Een vrije trap van Enes Zencirkiran belandde via de rechterzijde bij Osman Aslan die de bal direct voorzette richting de tweede paal waar Timo Kerstens de bal terug kopte naar de vrijstaande Ayhan Uslu, die wel raad wist met het buitenkansje: 0-1. Nadien kreeg RFC nog diverse kansen om de voorsprong uit te breiden. Deze periode was Timo Kerstens de gevaarlijkste man van RFC zijde. Zijn sterke optreden wist hij echter niet te verzilveren met een doelpunt, hij miste tot drie keer toe oog in oog met de doelman.  Hierdoor was de ruststand slechts 0-1.

In de tweede helft een tegenovergesteld beeld. Het was enkel SC Everstein dat het initiatief nam en RFC terugdrong op eigen helft. Binnen enkele minuten had het al 1-1 kunnen zijn, maar een kopbal van SC Everstein verdween gelukkig net naast het doel. Rond het uur spelen viel dan toch de gelijkmaker uit een vrije trap. Nadien kwam RFC nog een paar keer goed weg. Een kwartier voor tijd leek de 2-1 te vallen voor SC Everstein, wederom uit een vrije trap. De bal werd in eerste instantie gekeerd door keeper Aschwin Jole die daarna de terugkaatsende bal op een fantastische wijze net op tijd kon weghalen voor hun spits wilde aanleggen voor een schot. Inmiddels had Mo enkele verse krachten ingebracht (Ron van der Wulp voor Timo Kerstens, Jurrian Bakker voor Enes Zencirkiran en Pascal van Strien voor Ritchie Ackermans), waardoor RFC de laatste 10 minuten weer wat verder van het eigen doel kon blijven. Vlak voor tijd was het Ron die een indraaiende voorzet van Osman Aslan op knappe wijze tussen enkele verdedigers van SC Everstein in de verre hoek van het doel kopte 1-2. Uiteraard was de ontlading groot bij de spelers en aanhang met dit doelpunt. Enkele minuten later klonk het eindsignaal en was de verrassing van het weekend een feit.

Nog vermeldenswaardig: Maurice v/d Kieboom had vandaag de specifieke opdracht meegekregen de gevaarlijke aanvallende middenvelder van SC Everstein uit te schakelen en slaagde hier prima in. Zijn positionering voor de verdediging zorgde ook voor meer balans in het elftal.

Opstelling: Aschwin Jole, Hidde Meslan, Pieter Knaap, Ritchie Ackermans (Pascal van Strien), Nick de Ruijter, Maurice v/d Kieboom, Osman Aslan, Jeffrey Leemans, Enes Zencirkiran (Jurrian Bakker), Ayhan Uslu, Timo Kerstens (Ron van der Wulp).