RFC 1

3e klasse/4e klasse l

9 juni 2018 14:30

Onbekend

Met twee volle bussen vertrokken de selectie en de supporters van RFC richting Groot-Ammers waar het in de finale van de nacompetitie ging spelen om een plaats in de derde klasse. Beide ploegen leefden na een serie van goede uitslagen vol vertrouwen toe naar dit duel.

Nadat trainer Louis Roovers in de kleedkamer de laatste aanwijzingen had gegeven, konden de spelers het veld betreden. Daar werden ze verwelkomt met een indrukwekkend vuurwerkspektakel dat werd afgestoken door het talrijk opgekomen publiek (800 toeschouwers). Nadat de kruitdampen waren opgetrokken kon de negentienjarige scheidsrechter Niels Boels de wedstrijd aanvangen. De wedstrijd die op het scherpst van de snede werd gespeeld werd overigens opvallend goed geleid door de jeugdige arbiter.

De eerste tien minuten verliep, zoals gebruikelijk in beslissingswedstrijden, aan beide kanten rommelig. De eerste goede aanval van RFC plofte meteen in het net. Yordi Vissers leverde na een goede actie over rechts een puike voorzet af, de tegenstander van de ingekomen Nick de Ruijter kon de bal net eerder beroeren, maar kegelde de bal in eigen doel. 0-1 voor RFC! Het doelpunt zorgde voor veel vreugde en gaf RFC veel vertrouwen.

RFC liet Groot-Ammers vervolgens het spel maken, maar gaf met een gesloten verdediging weinig kansen weg. Alleen de rappe linksbuiten van Groot-Ammers zorgde af en toe voor een speldenprikje.

Daarentegen was RFC met snelle uitbraken wel gevaarlijk, vooral de fysiek sterke Yordi Vissers was een plaag voor de verdediging van Groot-Ammers. Hierdoor moest de doelman een aantal knappe reddingen verrichten. Ook won RFC veel duels, waardoor Groot-Ammers zich genoodzaakt voelde om veel overtredingen te maken.

Vier minuten na rust was het weer raak! Een voorzet van Jeffrey Leemans werd binnengewerkt door Nick de Ruijter. Groot-Ammers ging met extra pressie spelen en schoof hun laatste man door naar het middenveld. Maar in de 66e minuut was het weer raak voor RFC. Aanvoerder Maurice van den Kieboom was op rechts mee opgekomen en gaf een uitmuntende voorzet op Ron van der Wulp die de bal op fraaie wijze in de lange hoek wist te koppen.

De 3-0 bleek de genadeklap voor Groot-Ammers, dat met een extra spits en lange ballen nog een uiterste poging deed om terug in de wedstrijd te komen. Het creëerde in de slotfase nog een paar goede kansen, maar deze werden uitstekend gepareerd door man van de wedstrijd Marc Verhagen.

Na het laatste fluit signaal kon het feest losbarsten en werd de overwinning tot in de late uren gevierd.

Door deze fantastische overwinning heeft de afzwaaiende trainer Louis Roovers promotie naar de derdee klasse weten af te dwingen. Dit is een belangrijke stap in de ambitieuze toekomstplannen van de deze jonge fusievereniging.

De selectie van RFC wil de in grote getale meegereisde supporters, de sponsoren van de bussen, het kantinepersoneel en het bestuur hartelijk bedanken voor de onvergetelijke dag. Ook willen we de staf bedanken voor hun tomeloze inzet in de afgelopen drie seizoenen. Een groot deel van hen legt zijn taken na dit seizoen neer en neemt in stijl afscheid met deze geweldige prijs.

Opstelling: Marc Verhagen, Mike Heeren, Ritchie Akkermans, Pieter Knaap, Rowan Pruijsers, Nick de Ruijter (Jeffrey Pruijssers), Maurice v/d Kieboom (C), Remco v/d Oort (Timo Kerstens), Jeffrey Leemans, Yordi Vissers en Ron v/d Wulp (Habbat Matte).
Bank: Danny Link, Frank van Wijk, Imaro Siberie, Dave Kamp.
Begeleiding: Louis Roovers, Wim v/d Oort, Ronald van Seters, Jos van Vugt, John Broeders, Rainier Link, Manfred van Drunen, Jan Stavast