Weststadweg 1
4906MK
OOSTERHOUT NB
tel. 0162-438847

Na enkele moeizame wedstrijden met een nipte overwinning op Olympia’60, een gelijkspel tegen SSC’55 en een nederlaag tegen Berkdijk moest RFC het geschonden blazoen oppoetsen in een uitwedstrijd tegen Oosterhout. Normaal gesproken wedstrijden waar het er fel en fanatiek aan toe gaat, maar vandaag heeft de leidsman een eenvoudige middag en kan de wedstrijd zonder kaarten af. Oosterhout mist een aantal vaste waarden waaronder de veel scorende spits Stefan Kok. Ook aan RFC zijde een aantal afwezigen (Jimmy vd Kieboom, Hidde Meslan, Tygo Geuzendam, Marciano Broeders), maar dit wordt prima opgevangen door de overige spelers. Hierdoor is de bank wel flink uitgedund, maar met hulp van Emil Halkovic die na zijn wedstrijd van O23-1 aansluit, zijn er toch drie wisselmogelijkheden voor trainer Paul vd Donk.

RFC komt prima uit de startblokken en het is Koen die in de tweede minuut een grote kans krijgt op de openingstreffer. Helaas raakt hij de bal niet vol en kan de keeper eenvoudig redding brengen. Enkele minuten later een soortgelijke situatie wanneer Ron in kansrijke positie een slap schot produceert. RFC blijft geduldig de aanval zoeken en met name op rechts komen Koen en Mike enkele keren goed door. Na een kwartier is het Rick die net tekort komt om een voorzet tot doelpunt te promoveren. Oosterhout beperkt zich tot de counter waarbij hun spits een sterk aanspeelpunt is, maar te vaak op een eiland staat. Pieter en Jeffrey kennen een vrij eenvoudige middag, waarbij laatstgenoemde nog kort behandeld moet worden voor een bloedneus. Doordat RFC al enkele kansen bij elkaar gevoetbald heeft, sluipt er wat gemakzucht in de ploeg. Het spel wordt slordiger en het tempo zakt weg. Desondanks zijn er nog kansen voor onder andere Jeffrey en Mike, maar de rust wordt met een 0-0 stand bereikt.

De tweede helft komt Arco binnen de lijnen voor Imaro, die een ongelukkige eerste helft speelt. RFC pakt de zaken wat energieker aan en krijgt na zeven minuten hulp van de rechtsback van Oosterhout die een vrije trap in eigen doel kopt. Dit is het breekpunt in de wedstrijd, want Oosterhout moet nu wat meer risico nemen en hier profiteert RFC van. Na een kwartier komt Jurrian op het middenveld in balbezit en maakt de bal keurig vrij. Met een goede pass stuurt hij de diepgaande Timo weg en die schuift de bal beheerst in de lange hoek. Kort hierna een aanval uit het boekje van de trainer. Op links wordt een overtal gecreëerd en Arco levert een strakke voorzet af op Ron. Met een geplaatste kopbal tilt hij de stand naar 0-3 en hiermee is de wedstrijd is gespeeld. RFC kan vrijuit voetballen en creëert nog een aantal kansen. Tien minuten voor tijd bepaalt invaller Mike met een droge schuiver de eindstand op 0-4. Na 90 minuten fluit de prima leidende scheidsrechter voor het eindsignaal en kunnen beide ploegen naar de warme douche.

Met deze overwinning herstelt RFC zich van enkele mindere wedstrijden. Buiten de broodnodige punten brengt dit vertrouwen en dat is ook belangrijk. Er komt een belangrijke periode aan waarin de prijzen verdeeld gaan worden. De laatste weken zijn enkele teams aan een opmars bezig en de middenmoot is groot met veel kapers op de kust voor de nacompetitieplaatsen. Aanstaande zaterdag speelt RFC de thuiswedstrijd tegen The Gunners. Een geduchte tegenstander die op de tweede plaats staat en waarvan in de uitwedstrijd met 2-0 werd verloren. Vervolgens wordt op dinsdag 12 april de thuiswedstrijd tegen SCO uitgespeeld. Er moeten bij een 0-0 stand nog 45 minuten gespeeld worden.

Opstelling; Lars Pruijssen, Mike Heeren, Jeffrey Pruijssers, Pieter Knaap, Imaro Siberie (Arco van As), Jurrian Bakker, Jeffrey Leemans, Timo Kerstens, Koen Verhagen, Rick van Drunen (Mike van der Horst), Ron van der Wulp