4941BA
RAAMSDONKSVEER
tel. 0162 - 513404

Voorafgaand aan de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen stond, na de inmiddels gebruikelijke lunch op de club, het maken van de jaarlijkse teamfoto op de planning. Tevens een mooie gelegenheid om Joep van Andel van “ANRA Verspanende Metaalbewerking” te bedanken. We zijn immers trots dat hij zijn contract als hoofdsponsor van de zaterdagselectie heeft verlengd.

Onder een heerlijk najaarszonnetje vangt de wedstrijd iets na 14.30 uur aan tegen “De Trots van de Vrijhoeve” zoals de geel-zwarten uit Sprang-Capelle zich graag manifesteren op o.a. hun website. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter van dienst, de heer Arie Kant uit Giessen (niet te verwarren met z’n eveneens fluitende broer Wim) is het allereerst de beurt aan Pupil van de Week Keano Snijders.

Hoewel nog vroeg in het seizoen, zijn de belangen voor beide ploegen toch al redelijk groot deze middag. De winnaar houdt namelijk het vizier voorlopig gericht op de sub(top). SSC’55 is de eerste 10 minuten van de wedstrijd de bovenliggende partij en probeert met enkele corners vroegtijdig iets te forceren.  Vervolgens neemt RFC het initiatief over, hoewel dit in deze fase nog niet tot grote kansen leidt. Het is wachten tot halverwege de 1e helft. Na een mooi opgezette aanval vanaf de rechterflank belandt de bal via Koen Verhagen bij de mee opkomende Jurrian Bakker. Zijn doelpoging eindigt tergend langzaam tot ieders verrassing buiten bereik van de SSC’55 keeper in de verre hoek 1-0. SSC’55 lijkt enigszins aangeslagen. RFC komt er vervolgens een aantal keren dreigend uit, maar de eindpass en/of doelpoging mist telkens precisie. Desondanks komt RFC vlak voor rust toch op 2-0. Na een vlotte aanval is het de 19 jarige Jelmer ter Wee die scoort uit een prima voorzet van Rick van Drunen.

Na de rust een duidelijk scherper SSC’55. Binnen 5 minuten staat de aansluitingstreffer op het scorebord. Een voorzet vanaf de rechterzijde wordt ingekopt door hun lange spits Erwin van de Hoven. Gelukkig weet RFC zich snel te hervatten. Hoewel de marge nu slechts 1 doelpunt bedraagt, is RFC duidelijk sterker en 10 minuten later is de marge gelukkig weer twee in het voordeel van RFC. Op randje buitenspel blijft Ron van der Wulp koelbloedig en maakt 3-1. In de 65e minuut weet Lars Pruijsen nog knap redding te brengen op een schot van een SSC’55 speler. Dit is tevens ook zo’n beetje het laatste wapenfeit van SSC’55 in deze wedstrijd. In de laatste 25 minuten is RFC heer en meester. Een goed opgezette aanval door Timo Kerstens eindigt bij Rick van Drunen. Hij snijdt naar binnen, maar zijn schot belandt helaas buiten bereik van de keeper op de buitenkant paal. Even later is het “target man” Ron die na goed doorkomen van Mike Heeren over de rechterflank en diens voorzet in alle vrijheid binnen de 16 de bal kan aannemen en vervolgens de hoek voor het uitzoeken heeft: 4-1 . Daarna zijn er nog diverse mogelijkheden om de score uit te breiden. Iets voor half vijf fluit de scheidsrechter af en heeft RFC revanche genomen voor de nederlaag een week eerder uit bij SCO. Een terechte overwinning vandaag!

Opstelling: Lars Pruijsen,  Mike Heeren, Jeffrey Pruijssers , Arco van As, Tygo Geuzendam, Jurrian Bakker, Timo Kerstens, Jelmer ter Wee (Hidde Meslan), Rick van Drunen, Koen Verhagen, Ron van der Wulp.