Heksendans 4
4823JX
BREDA
tel. 076-5411143

Daags nadat de overheid strengere Corona maatregelen heeft afgekondigd, speelt RFC zaterdag 1 een uitwedstrijd tegen Boeimeer. Het is even afwachten wat de KNVB besluit ten aanzien van de competitie, maar dit zou zomaar eens de laatste wedstrijd voor de (verlengde) winterstop kunnen zijn. De wedstrijd wordt gespeeld zonder publiek en eerlijk gezegd hebben ze ook weinig gemist. Het is koud, regenachtig en ook het spel van beide teams is niet echt hartverwarmend deze namiddag.

Aan RFC zijde ontbreken vandaag Ron van der Wulp, Hidde Meslan, Imaro Siberie, Mike van der Horst en Ole van Beek. Ook de begeleiding is niet compleet want leider Mark Verhagen en verzorger Arthur Hauf zitten ziek thuis. Vanuit Onder 23-1 komt er versterking in de persoon van Emil Halkovic, die in de basis begint als linksback en een prima wedstrijd speelt. Dave Kamp schuift door vanuit het tweede elftal en neemt plaats op de bank. Boeimeer, dat over een jong team beschikt met enkele technisch begaafde spelers, speelt verzorgd voetbal maar het ontbreekt aan stootkracht. De grootste kansen zijn de eerste helft voor RFC maar hier wordt slordig mee omgesprongen. Na vijf minuten is het Rick die wordt vrijgespeeld door Tygo, zijn lob mist echter de juiste hoogte waardoor de keeper kan redden. Uit de daaropvolgende corner krijgt Arco een grote kans, maar via zijn borst heeft de bal te weinig snelheid. In het vervolg zijn er nog diverse kansen voor RFC die helaas niet tot een treffer leiden. Boeimeer komt, ondanks het vele balbezit, nauwelijks tot kansen waardoor beide teams met een 0-0 stand de rust ingaan.

De tweede helft start RFC in dezelfde samenstelling, maar er wordt wel sneller de diepte gezocht. Het tempo gaat omhoog en er is meer druk op het doel van Boeimeer. Nadat een aanval is gestrand in een vol strafschopgebied, komt de bal voor de voeten van Koen. Zijn schot/ voorzet gaat voor het doel langs waar een alerte Jeffrey L de bal bij de tweede paal binnen glijdt. De grensrechter van Boeimeer probeert de situatie nog te redden door zijn vlag op te steken. Hij vindt echter geen gehoor bij arbiter Hardenbol die het doelpunt terecht goedkeurt. In deze fase krijgt RFC kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. De mooiste aanval van de wedstrijd is na 70 minuten spelen. Vanaf links zet Rick de aanval op en deze belandt via Jeffrey en Tygo bij de mee opgekomen Mike. Helaas kan hij een sterke wedstrijd niet bekronen met een treffer, want zijn inzet gaat net naast. Kort daarop kan Timo de wedstrijd beslissen, hij wordt goed vrijgespeeld op de zestien en drukt af maar de doelman keert zijn inzet. In de slotfase speelt Boeimeer met enkele invallers alles-of-niets. Na een luchtduel gaat Arco met een hoofdwond het veld af en moet RFC met 10 man door. De allergrootste kans krijgt Boeimeer in de blessuretijd. Gelukkig beschikken we dan over Jimmy die met een fantastische redding de overwinning veilig stelt.

Dat RFC deze wedstrijd winnend afsluit heeft het met name te danken aan de sterke defensie. Op links Emil die met name de 2e helft als een terriër zijn duels won. Het centrale duo Arco en Jeffrey, dat op routine de zaken oplost en steeds beter op elkaar raakt ingespeeld. Op rechts Mike die verdedigend zijn mannetje staat en zich regelmatig in de aanval inschakelt. Tot slot keeper Jimmy die deze wedstrijd weinig te doen heeft gehad, maar in de slotfase zijn kwaliteiten toont met een belangrijke save!

Door deze nipte overwinning pakt RFC drie belangrijke punten. Achter de ongenaakbare koploper DESK is er een brede subtop en daar maakt RFC deel van uit. Op het programma staan achtereenvolgens de wedstrijden tegen DESK (4 december), Baronie (7 december) en Berkdijk (11 december) maar het is hoogst twijfelachtig of deze ook gespeeld zullen worden.

Opstelling; Jimmy van den Kieboom, Mike Heeren, Jeffrey Pruijssers, Arco van As, Emil Halkovic, Jeffrey Leemans, Jurrian Bakker (Jelmer ter Wee), Koen Verhagen (Marciano Broeders), Timo Kerstens, Rick van Drunen, Tygo Geuzendam (Dave Kamp)