Parklaan 1
4941BA
RAAMSDONKSVEER
tel. 0162 - 513404

Na de winterstop pakken de veteranen de draad op met een thuiswedstrijd tegen NEO’25. Een tegenstander die eerder dit seizoen nog veel te sterk was voor een gehavend RFC. Ook vandaag missen we een aantal spelers vanwege langdurige blessures, maar gelukkig zijn Maik van Beijnen en Marvin Vos weer van de partij. Verder heeft Rob Smolders zijn voetbalcarrière weer hervat en zijn Ashley Pruijssers en Bart Buijks bereid om ons vandaag te helpen. Langs de lijn worden we gesteund door Joop, Jan, Wim en Jan die hun ploeg komen aanmoedigen op het oude vertrouwde B-veld, tegenwoordig veld 5.

De penaltyreeks eindigt in een 4-4 gelijkspel, omdat beide ploegen een keer de paal raken. Arbiter van dienst is vandaag Marco Peters die om 15 uur het startsein geeft. Beide teams hebben zichtbaar moeite met de harde wind die schuin over het veld waait en ook de kwaliteit van de grasmat is niet bevorderlijk voor het positiespel. Het is NEO'25 dat hier beter mee omgaat in de openingsfase. Nadat een aanval lijkt afgeslagen, komt de bal voor de voeten van een van hun middenvelders die hard en zuiver binnen schiet; 0-1. RFC herpakt zich en komt beter in de wedstrijd. Dit resulteert na ruim 20 minuten in een sterke fase waarin Ashley op aangeven van Bart de gelijkmaker scoort met een bekeken lob. Hierna is Bart met een harde kopbal dichtbij de 2-1 maar via een speler en de lat gaat de bal er niet in. Toch komt de verdiende voorsprong er als Maik zijn schot door een grabbelende keeper niet gekeerd kan worden. RFC lijkt de zaakjes op orde te hebben, maar krijgt kort voor het rustsignaal de 2-2 om de oren. Wederom een schot van buiten de zestien dat op fraaie wijze in het doel verdwijnt.

Na deze tegenslag is het rust en tijd voor Bram en Marcel om vier wissels toe te passen. Marvin, Rob, Ronald en Peter komen binnen de lijnen. Helaas is de invalbeurt van Marvin maar van korte duur als hij door zijn enkel gaat en zich moet laten vervangen. Ook in de tweede helft is het NEO’25 dat beter start dan de thuisploeg. Hierbij wordt het ook geholpen doordat RFC blijft proberen om van achteruit op te bouwen en daarmee de problemen over zichzelf afroept. Dit levert wat hachelijke momenten op en Kees moet enkele keren handelend optreden. Desalniettemin valt de 2-3 en ook deze keer is het een schot van buiten de zestien. RFC heeft moeite om het spel op het middenveld naar zich toe te trekken, maar blijft jagen op de gelijkmaker. Deze valt ook, maar het is helaas uit buitenspelpositie en dus terecht geannuleerd. Het slotoffensief van RFC levert uiteindelijk toch de verdiende 3-3 op. Het is Patrick die een vrije trap strak voorgeeft en dan is het aan Bart om zijn specialiteit te tonen, met een geplaatste kopbal verslaat hij de keeper. In de laatste minuten komt er geen verandering meer in de score en eindigt de wedstrijd in een gelijkspel.

Ondanks de omstandigheden (wind en veld) hebben beide teams een leuke wedstrijd gespeeld met enkele fraaie treffers. Voor RFC is het de derde achtereenvolgende keer dat het met 3-3 gelijk speelt en dat is toch wel uniek. Over twee weken Molenschot uit, een tegenstander die we dit seizoen nog niet getroffen hebben. Na een gezellige derde helft in de kantine is er helaas nog een blessuregeval bijgekomen. Peter sterkte en dat geldt natuurlijk ook voor de onfortuinlijke Marvin!

Opstelling: Kees Ilmer, Ruben Kooi, Mark van Seters (Marvin Vos), Jan Blom, Rob Smeulders, John Broeders (Rob Smolders), Marcel Broeders, Ashley Pruijssers (Ronald van Seters), Bart Buijks, Maik van Beijnen (Peter Zijlmans), Patrick Broeders