4 december 2021 15:00

Accommodatie

Onbekend

Op een regenachtige zaterdagmiddag spelen de veteranen van RFC de uitwedstrijd tegen DVVC. Gelukkig kunnen we vanuit de begeleiding van zaterdag 1 een beroep doen op Mark Verhagen en Dion van der Pluijm en is Dave Jonker weer hersteld. Vanwege blessures en Sinterklaas vieringen beschikken we slechts over 12 man, maar dat blijkt voldoende te zijn. Vanwege de afwezigheid van Bram Lambregts gaat de revaliderende Joop van der Pluijm mee voor technisch advies. Goed om te zien dat het herstel de goede kant op gaat en Joop op zaterdagmiddag weer van de partij is.

Nadat de penaltyreeks is afgewerkt, deze eindigt trouwens in 4-4, begint de wedstrijd. Op een zompige grasmat is het DVVC dat in de eerste twintig minuten twee doelpunten cadeau krijgt. De eerste keer speelt de scheidsrechter voor Sinterklaas door een buitenspel situatie niet af te fluiten. De tweede keer is het een grote fout in de opbouw, waar DVVC gretig van profiteert. Enkele RFC’ers zijn teveel met randzaken bezig en vergeten te voetballen, want daar is zeker ruimte voor. Na een mooie aanval over rechts levert John een prima voorzet af, die door Marcel wordt ingekopt. Na deze aansluitingstreffer gaat RFC op jacht naar de gelijkmaker, maar ondanks enkele mooie kansen wordt er niet gescoord.

In de rust wordt erop gehamerd om op deze manier door te gaan. Met Dave als vervanger voor Jan starten we aan de tweede helft, die zich voor het grootste deel afspeelt op de helft van DVVC. Het is een ware omsingeling rond het doel van DVVC, maar het zit absoluut niet mee in deze fase. Ruben is met een kopbal op de lat en een schot op de paal dicht bij de gelijkmaker. Ook andere kansen worden niet benut door RFC. Het is uiteindelijk Marcel die een voorzet van Ronald keurig inkopt en zorgt voor de 2-2. Met nog ruim 10 minuten op de klok gaan we voor de overwinning. Na een strakke voorzet van Dave krijgt Mark V de bal in de zestien, maar in plaats van een bekeken schuiver kiest hij voor een poeier met de wreef die naast het doel verdwijnt. Hierna treedt een oude voetbalwet in werking, want als je zelf de kansen niet maakt dan doet de tegenstander dat wel. Een zeldzame uitval van de thuisploeg mag ondanks een handsbal doorgaan en nadat Kees de inzet eerst nog keert is hij in de rebound kansloos. RFC lijkt overal naast te pakken deze middag, maar weer is het Marcel die beslissend is. Hij kopt een bal terug op John en die haalt uit, via het been van een verdediger hobbelt de bal het doel in en eindigt de wedstrijd in 3-3.

Voor de thuisploeg voelt deze 3-3 als een overwinning. RFC baalt dat het ondanks de vele kansen de wedstrijd niet winnend heeft kunnen afsluiten. Maar niet te lang getreurd, want dat we weer een keertje lekker hebben kunnen voetballen is ook wat waard. Over twee weken spelen we wederom een uitwedstrijd in Dongen, dan tegen de gelijknamige vereniging.

Opstelling; Kees Ilmer, Ruben Kooi, Jan Blom (Dave Jonker), Mark van Seters, Dion van der Pluijm, John Broeders, Ronald van Seters, Maik van Beijnen, Marcel Broeders, Peter ‘panna’ Zijlmans, Mark Verhagen