Olympia'60 VE1

Veteranen

6 november 2021 15:00

Onbekend

Vandaag komen de veteranen van Olympia’60 op bezoek en dat is een geduchte tegenstander. In de afgelopen twee Corona seizoenen zijn de goede prestaties van de Dongenaren alleen niet omgezet in een kampioenschap, vanwege het eenvoudige feit dat de competitie niet is uitgespeeld. Ook dit jaar zijn ze goed gestart en de grootste kanshebber op eeuwige roem. Voor Bram en Marcel is het weer een hele puzzel om te komen tot 14 spelers. Dit is toch wel het minimale aantal spelers waarmee de RFC veteranen aan een wedstrijd moeten beginnen is de afgelopen wedstrijden gebleken. Vandaag zijn Arnold van Andel en Frank Jochems bereid gevonden om mee te spelen, mannen nogmaals bedankt! Daarnaast maakt Jan Lips zijn rentree na enkele weken rust.

De penaltyserie eindigt in 4-4 en dat is een eerste klein succesje, omdat deze meestal verloren gaat. Het is Arnold die indruk wil maken op zijn zoon Mees en de bal een halve meter over de kruising mikt. Na het beginsignaal van de jeugdige scheidsrechter Pieter Peters zijn het de bezoekers die het initiatief pakken. Het vele balbezit wordt echter nog niet omgezet in kansen. RFC komt wat beter in de wedstrijd en laat de bal af en toe goed rondgaan, maar de spitsen Petric en Frank moeten opboksen tegen een overmacht aan verdedigers. Aan de andere kant ontstaan een aantal hachelijke situaties voor het doel van John, die vandaag bij afwezigheid van Kees de handschoenen aantrekt. Met dank aan goed keeperswerk en enig fortuin blijft het 0-0. De allergrootste kans in de eerste helft is echter voor RFC. Nadat een voorzet binnen de 16 met de arm wordt tegengehouden fluit de scheidsrechter voor een strafschop. Ronald gaat achter de bal staan en schiet deze net naast. Inmiddels heeft het matige veld al zijn eerste slachtoffer geëist, Marvin gaat tot twee keer toe door zijn enkel en moet zich laten vervangen door Jan L.

De tweede helft komen Peter en Maik binnen de lijnen voor Marco en Mark. Ook bij Olympia’60 wat invallers en nog meer snelheid in de voorhoede om de voorsprong te pakken. Na een minuut of vijf een aanval van de bezoekers die in eerste instantie wordt verijdeld, maar toch weer voor de voeten van een Olympiaan valt en de 0-1 is een feit. De opdracht wordt er voor RFC niet gemakkelijker op, want onze spitsen krijgen weinig voet aan de grond. Af en toe komen we er wel door, maar is daar altijd weer een goede ingreep van een van hun verdedigers, of is de eindpass niet goed. Als Olympia’60 op randje buitenspel door mag gaan en subtiel de 2-0 maakt, is de wedstrijd gespeeld. RFC is niet bij machte om voorin iets te forceren en de bezoekers krijgen in de slotfase enkele kansen waarvan er nog eentje wordt benut, eindstand 0-3.

Al met al een verdiende overwinning voor Olympia’60 dat beschikt over een goede ploeg met o.a. oud Good Luck-er John Scheffers in de gelederen. Ondanks dat hij met een blessure is uitgevallen, zal hij toch met genoegen terugkijken op het weerzien met een aantal oude voetbalmaten en bovenal met de drie punten. Voor RFC nu twee weken rust en dan pakt het op 27 november de draad weer op met een thuiswedstrijd tegen Molenschot.

Opstelling; John Broeders, Mark van Seters (Peter Zijlmans), Jan Blom, Marvin Vos (Jan Lips), Ruben Kooi, Arnold van Andel, Marco Verschuren (Maik van Beijnen), Marcel Broeders, Ronald van Seters, Frank Jochems, Petric Dubbelman