RFC VE1

Veteranen

25 september 2021 15:00

Onbekend

Waar begin je een verslag van een wedstrijd die met 7-2 verloren ging. De coach van PSV komt na het verlies tegen Willem II met een opvallende terugblik op de wedstrijd, dat ze beter hadden gespeeld dan tegen Ajax. Laten we het hier maar bij de feiten houden.

Met een selectie van 14 spelers werd er afgereisd naar Waalwijk, of is het toch nog Sprang-Capelle? Helaas waren ten opzichte van vorige wedstrijd Jan L, Marvin en Ruben verhinderd en moest Dave vanwege een blessure de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Van de oproeplijst werd een beroep gedaan op Patrick en vanuit het vijfde speelden Jesse en Fabian mee. Dit was voor NEO’25 geen probleem, want zij kampten ook met wat afwezigen wat opgelost werd met enkele gastspelers.

Net als vorige week verloren we de penaltyserie met 4-3. Kees stopte wederom een strafschop, maar dit bleek niet voldoende voor de winst. Twee missers aan RFC kant die bijna identiek in het vangnet verdwenen. Namen worden niet vermeld, maar één van de nemers was gehuld in een geel shirt. Een andere overeenkomst met de vorige wedstrijd tegen Dongen was dat er voor rust al drie spelers uitvielen met een blessure (Carolus, Maik en Jan B). Gelukkig had Mark, die nog herstellende is van een blessure, voor de zekerheid zijn tas meegenomen (een vooruitziende blik).

Dan naar de wedstrijd, waarin de eerste kans voor RFC was. Beide spitsen Petric en Patrick wisten elkaar goed te vinden waarna de inzet van laatstgenoemde door de keeper gekeerd kon worden. Hierna was het NEO’25 dat de regie overnam. Met veel beweging vanaf het middenveld en een goede spits werd keer op keer de ruimte achter de RFC defensie gevonden. Na zes minuten was het 2-0 en na 12 minuten al 4-0. Gelukkig voor ons kon de thuisploeg dit gemiddelde niet vasthouden al bleef het wel vol jagen op meerderde goals die dan ook vielen. Zelfs bij een 6-0 tussenstand net voor de rust gooide een fanatieke NEO speler er op de middenlijn nog een flinke tackle tegenaan. Gelukkig hebben de ervaren NEO veteranen hun gastspelers er in de rust op gewezen dat het er in deze competitie iets anders aan toegaat.

De tweede helft werd Joop vervangen door de niet geheel fitte Ronald. Omdat Joop zijn tegenstander in de eerste helft al kapot had gespeeld, had Ronald een eenvoudige middag. Combinerend kwam RFC er af en toe aardig uit, al bleef het oppassen voor de uitvallen van NEO. Echter hun klassespits had zijn plaats in het veld omgeruild voor een plaats langs de lijn, wat het voor onze laatste linie wel wat eenvoudiger maakte. Een mooi opgezette aanval werd door Patrick binnengeschoten waarmee de eer gered was. Kort hierna brak Jesse door en hij wist de 6-2 te scoren. In deze fase waren er meer kansen, maar Petric was niet gelukkig in de afronding. NEO scoorde nog de 7-2 en leek ook op weg naar de 8-2, maar op dat moment floot de scheidsrechter af.

Nu twee weken rust en dat is gezien alle pijntjes en blessures hard nodig. De taak aan de technische staf om ervoor te zorgen dat we 9 oktober met een fitte selectie aan kunnen treden tegen Molenschot. In de strijd om de wisseltroffee (welke speler moet er gewisseld worden i.v.m. een blessure) gaan na twee wedstrijden Maik en Carolus aan kop, gevolgd door Dave en Jan B. Willen andere spelers nog kans maken op deze prijs dan zullen zij snel punten moeten gaan pakken.