RFC 1

Groep 2 21

16 september 2017 17:00

Onbekend

Zaterdag 16 september stond om 17.00 uur de laatste bekerwedstrijd op het programma voor RFC zaterdag 1. Voorafgaand aan de wedstrijd wist het team van Louis Roovers dat het genoeg zou hebben aan een gelijkspel, om sinds jaren door te gaan in de beker. De trainer had weer beschikking over Yordi Visser die deze week weer aansloot bij het team. Er kon geen oproep gedaan worden op Pieter en Remco, die uit voorzorg rust namen voor de start van de competitie.

RFC begon sterk aan de wedstrijd, waarbij de bal makkelijk rond ging en kansen werden gecreëerd. Dit resulteerde in de 18e minuut tot de 0-1 voor de mannen uit Raamsdonksveer. Na goed druk zetten van Ritchie kon de bal meegegeven worden aan Yordi, die op zijn beurt de bal beheerst langs de keeper schoot.

Na het doelpunt zag de wedstrijd er totaal anders uit. DSE drong wat meer aan, maar door een goed keepende Danny waren ze niet gevaarlijk geworden. Ook aan de kant van RFC werd het spel slordig. Passes kwamen niet of nauwelijks aan, de druk op de tegenstander nam af en er werden minder kansen gecreëerd. Dit spelbeeld liep door tot aan de rust, waarin het een en ander besproken kon worden.
In de rust werd duidelijk herhaald en verteld dat we compact moesten blijven spelen en snel de 0-2 moesten maken, wat er voor zou zorgen dat doorgaan in de beker een groot feit kon worden.

Tijdens de start van de tweede helft lukte het RFC niet om een vuist te maken, waardoor het spelbeeld van de eerste helft na het doelpunt hetzelfde er uit zag. Een hoofdpersoon in deze wedstrijd, die bijdroeg aan het negatieve spel van RFC, is de scheidsrechter. De beste man had het gemikt op de club uit Raamsdonksveer, wat resulteerde in veel gele kaarten en vrije trappen tegen. Belangrijk voor de mannen van Louis was op dat moment om het hoofd koel te houden en het eigen spel weer te gaan spelen. Dit lukte echter niet. Na een perfecte sliding op de bal van Habbart, zag de scheidsrechter er een overtreding in. De vrije trap werd net buiten de 16 in de bovenhoek gekruld wat resulteerde op een 1-1 op het scoreboard.

RFC begon steeds meer tegen zichzelf, en de scheidsrechter, te voetballen waardoor DSE hun kansen zagen groeien tot een goed resultaat. Dat resultaat kwam er ook. In de 79e minuut scoort DSE de 2-1. Met nog wat kleine kansen op het eind, lukte het RFC niet om een gelijkspel af te dwingen.

Door de 5-1 winst van Bavel tegen Right-oh, hebben zij zich geplaatst voor de volgende ronde van de beker. Dit betekent dat RFC zich, met zes punten en een minder doelsaldo dan Bavel, niet als winnaar van de poule kan noemen.