RFC kan nog niet overtuigen tegen FC Bergen: 1-3

FC Bergen 1

4e klasse C

30 september 2017 14:30

Onbekend

De uitstekende start in de beker heeft helaas nog geen vervolg gekregen. Waar het spel (met name in de voorgaande wedstrijden) redelijk tot goed te noemen was lukte het de laatste twee weken maar niet om de duels over de streep te trekken. Na de onverdiende puntendeling met RFC’s laatste tegenstander Merlijn konden de mannen uit Raamsdonksveer dit weekend weer orde op zaken proberen te stellen. Op het oude vertrouwde, spek gladde, hoofdveld kon RFC het goede spel van laatste weken omzetten in de toch verdiende en gewilde drie punten.

Zoals in de seizoen aftrap is aangegeven, wordt er naar gestreefd om met dominant voetbal in een 3-4-3 opstelling de punten binnen te slepen om zo gezegd hoe dan ook te promoveren naar de beoogde 3de klasse zaterdag. Met enkele wijzigingen ten opzichte van vorige week, Pieter verving de geblesseerde Jeffrey en Pascal en Habbat mochten de posities van de afwezige Frank en Jordi invullen, achtte de technische staf het tijd om het aanvalsplan in werking te stellen.

Op een op het oog fijne grasmat werd er om 14:30 uur afgetrapt door RFC. Waar in de voorbespreking duidelijk werd gemaakt, met hoog druk te zetten, de tegenstander tot fouten te dwingen gebeurde aanvankelijk het tegenovergestelde. Waar de strijdlust een van het team zijn handelsmerk is, was dat in de eerste paar minuten van de wedstrijd niet zichtbaar. FC Bergen kwam er met hun snelle voorhoede een aantal keer gevaarlijk uit en creëerde zo de eerste kansen. Na 12 minuten en een handjevol glijpartijen verder was het de snelle linksbuiten van FC Bergen die het eerste doelpunt van de wedstrijd met een subtiel stiftje op zijn naam mocht zetten. RFC kon in de achtervolging. RFC probeerde zich stukje bij beetje te herpakken en hier en daar volgde aardige combinaties. Helaas was vaak de eindpaas wat slordig en ongelukkig waardoor de tegenstander niet echt pijn gedaan kon worden. Doordat er nog steeds niet fel genoeg op de huid van de tegenstander werd gezeten, kwamen die er, tot ongenoegen van alles en iedereen van RFC, nog enkele keren gevaarlijk uit.

Tijdens de rust werd er nogmaals op gehamerd dat RFC fanatieker en feller aan de tweede helft moest beginnen om de wedstrijd nog te doen kantelen. Verwacht werd dat FC Bergen terug zou zakken en nog meer ging loeren op de counter zodat het lastiger zou worden om door de verdediging te prikken.

De motiverende woorden bleken een goede invloed te hebben op het spel van RFC. De start was feller en FC Bergen werd verder terug gedrongen rond het eigen 16 meter gebied. Combinaties begonnen beter te lopen en kleine kansen werden gecreëerd. Helaas zorgde in de haast waarin het team begon te handelen voor wat slordigheid in de afwerking. Pascal draaide tot twee keer aan toe goed weg van zijn tegenstander, maar kon de keeper niet omzeilen. Voor het eerst in de wedstrijd kwam het gevoel naar boven dat we de verdediging van FC Bergen nog konden breken. Totdat in de 60ste minuut de linksbuiten van FC Bergen, Maurice, ondersteboven liep en er vandoor ging met de bal. Waar heel RFC dacht aan een vrijetrap liet de scheidsrechter doorgaan. De overtalsituatie van de tegenstander werd goed uitgespeeld en de 2-0 was een feit. Meteen na de tegentreffer bracht de technische staf twee verse krachten (Nick voor Pascal en Roy voor Habbat). Na de dreun van FC Bergen bleef RFC aanvallen in de hoop nog de aansluiting te kunnen vinden. De voorhoede werd vaker gevonden en kansen dienden zich aan totdat in de 70ste minuut een van de tegenstanders de bal tegen de arm kreeg in de eigen 16 meter. Tot ieders verbazing liet de scheidsrechter doorgaan wat resulteerde in enkele geprikkelde spelers van RFC. De frustratie liep zo hoog op dat Jeffrey zijn tweede gele kaart getoond zag worden en kon vertrekken. Desalniettemin ging RFC door en vond de aansluiting via Rowan die zijn 2de penalty dit seizoen binnen schoot. Helaas bleek dit niet genoeg, het leeg gestreden RFC kreeg het zwaarder en tot overmaat van ramp scoorde de tegenstander in de blessuretijd de 1-3.

Al met al een bittere pil voor de ploeg met hoge ambities. Desondanks kan en moet er vertrouwen geput worden aan het over het algemeen goede spel en de strijd van de tweede helft. Zolang er als team gestreden wordt, komen de overwinningen vanzelf.