RFC doet zichzelf de das om in enerverende seizoensopener: 1-1

RFC 1

4e klasse C

23 september 2017 14:30

Onbekend

Een week na het teleurstellende bekereinde stond de 1e wedstrijd van de competitie voor de deur op het nieuwe terrein van TSVV Merlijn. Getooid in het nieuwe groen/zwart RFC tenue (verticaal gestreept voor het afslankende effect) begon het team van Louis Roovers in een wat gewijzigde formatie sterk aan het duel.

De eerste 30 minuten werden er meerdere grote kansen gecreeërd na vloeiend aanvalsspel waarbij met name de rechterflank veel gezocht werd. Het team oogde fris en de energie spatte er van af waarbij de tegenstander onder druk gezet werd en er niet aan te pas kwam. De erg sterk spelende keeper van de thuisploeg hield de RFC aanval van het scoren af met een aantal schitterende reflexen. Na een aantal gemiste kansen viel gelukkig uit een rebound van bovengenoemde reddingen de 0-1 in de 13e minuut via Habbert Matte. RFC bleef aandringen en de aanval zoeken waarbij het makkelijk 0-3 of 0-4 had kunnen zijn.

Echter na het 1e half uur viel RFC wat terug en kreeg Merlijn meer de overhand. De organisatie bij RFC was het laatste kwartier voor rust niet meer zo goed als daarvoor en hierdoor ontstonden er toch wat kleine kansen voor Merlijn maar zonder goals.

Na de pauze probeerde RFC toch het heft weer in handen te nemen alleen liep dit anders en begon Merlijn toch sterker te worden. Desondanks kreeg RFC nog een paar grote kansen om het duel op slot te gooien, helaas werden deze niet verzilverd. Voetballend kwam RFC er steeds moeilijker uit omdat Merlijn een extra man voorin zette waardoor er weinig tot niet meer gevoetbald werd. Zoals een ongeschreven wet in het voetbal het voorschrijft; als je zelf de kansen niet afmaakt valt hij er aan de andere kant in en zo geschiedde waardoor Merlijn in de 88e minuut uit een counter de 1-1 binnen werkte.

De conclusie was dat RFC redelijk tot goed voetbalde en voldoende kansen creeërde alleen zichzelf onvoldoende beloond heeft waardoor RFC maar met 1 punt huiswaarts keerde.