4e klasse C

25 november 2017 14:30

Onbekend

Nadat er vorige week knap van The Gunners was gewonnen, stond deze week een uitwedstrijd tegen DOSKO uit Bergen op zoom op het programma. DOSKO is een wisselvallige ploeg die goede resultaten afwisselt met mindere resultaten. Van te voren waren we dus ook gewaarschuwd om dit niet te licht op te pakken. En al gauw bleek waarom.

Na een lange rit naar Bergen op zoom begon de wedstrijd om half drie. RFC begon in een 1:3:4:3 systeem met een nieuw verdedigend duo: Ritchie Ackermans en Frank Pruijsten, verder waren er geen wijzigingen. Een nonchalante start leidde al gauw tot de 0-1 achterstand. We gaven te veel ruimte weg en de scherpte was er nog niet. De snelle buitenspeler werd geen haarbreed in de weggelegd en liet ook Marc kansloos.

De schrik zat er in bij RFC en het team moest nu orde op zaken stellen. De organisatie stond weer vanuit achteruit en RFC begon ook te voetballen. De bal kwam terecht bij Yordi Vissers die van zijn tegenstander wegdraaide en de bal klaar legde voor Ron vd Wulp die met links de 1-1 tegen de touwen schoot. Even later was het weer raak. Frank van Wijk stuurde met buitenkant links Yordi Vissers weg. Die behield het overzicht waardoor Ron vd Wulp zijn tweede in het dak van het goal kon schieten 2-1. Dosko bleef hierna ook nog een aantal keer gevaarlijk, maar mede dankzij Marc Verhagen bleef het 2-1.

Dan een opmerkelijk incident enkele minuten voor rust. de snelle linksbuiten van DOSKO was al een aantal keer gewaarschuwd door de scheidsrechter omdat deze jongen het nodig vond met bepaalde ziektes te schelden, dat deed hij net voor rust nogmaals. Nu was de scheidsrechter het beu en gaf hem een rode prent. Hier waren de spelers van DOSKO het niet mee eens en bleven in discussie gaan met de leidsman. Die vond het nodig om vervroegd de kleedkamer op te zoeken. Het was nu een soort van rust, want we moesten eerst nog een minuutje van de eerste helft in halen. In de rust werd aangehaald dat we van de man meer-situatie gebruik moesten maken.

In de tweede helft begon RFC goed en kreeg het een aantal kansen, ondanks de kansen bleef het toch nog lang 2-1. Uiteindelijk was Ron vd Wulp attent op een te korte terugspeelbal, de keeper van DOSKO kon niet anders dan Ron onderuit halen: penalty! Rowan Pruysers schoot beheerst binnen, 3-1. Over en sluit zul je denken.

Dit was niet het geval, DOSKO bleef geloof houden in een goede afloop, dat leidde ook tot de 3-2. Een afvallende bal werd binnen geschoten. Hierna ging RFC weer op zoek om de wedstrijd in het slot te gooien. Dat gebeurde ook. Nick de Ruiter legde af op Jeffrey Leemans die met een bekeken schot die keeper kansloos liet 4-2.

Nu had DOSKO geen hoop meer in een goede afloop en RFC profiteerde optimaal met nog twee doelpunten van Rowan Pruysers, die gelukkig ook kan scoren als de bal niet op elf meter ligt. En ook Habert Matte was net op tijd terug van zijn vakantie om een doelpuntje mee te pikken. En daarmee eindigde de wedstrijd in 2-7. Al met al een prima overwinning, maar zou er wel een tandje bij moeten om volgende week ook thuis van Dubbeldam te winnen.