De kraker tussen GSC/ODS en RFC eindigt in 0-0

RFC 1

4e klasse C

24 februari 2018 14:30

Onbekend

Zaterdag 24 februari 2018 stond de kraker tussen GSC/ODS en RFC op het programma. De nummer 1 tegen de nummer 2. De vorige wedstrijd eindigde na een zinderend duel helaas met 2-3 voor GSC/ODS. Bij de mannen van RFC was het duidelijk wat er moest gebeuren, namelijk: drie punten mee naar Raamsdonksveer nemen. En dus werd er om 14:30 afgetrapt op het kunstgrasveld van GSC/ODS in Dordrecht.

Bij afwezigheid van Frank van Wijk  verving Imaro Siberie hem op de linksback positie. Waar RFC ervan uit ging dat GSC/ODS het eerste kwartier druk ging zetten op de goal van RFC gebeurde het tegenovergestelde. Na vijf minuten spelen kreeg RFC de eerste grote kans van de wedstrijd. Het was Yordi Vissers die de bal na een voorzet net naast de goal schoot. De toon was meteen gezet en alle spelers waren scherp gezet. De wedstrijd ging verder en het was RFC dat de eerste helft feller en scherper oogde. Ook GSC/ODS had een enkele kans gecreëerd, maar het was uiteindelijk Nick de Ruijter die de 1-0 op z’n schoen had liggen. Helaas schoot Nick de bal tegen een verdediger aan en dus ging de wedstrijd met 0-0 de rust in.

Na een kleine tien minuten was de scheidsrechter alweer voldoende hersteld en wilde hij aan de tweede helft beginnen. In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld een beetje en werd GSC/ODS gevaarlijker. Beide ploegen hadden kans om de openingstreffer en waarschijnlijk ook de beslissende treffer te maken maar die bleef uit. RFC hield goed stand tegen GSC/ODS en het was zelfs RFC dat een niet te missen kans kreeg. Jeffrey Leemans stond aan het eind van een veelbelovende aanval, maar wist er niet in te slagen om de bal tegen het net te schieten. Weer stond daar een verdediger van GSC/ODS in de weg. Na negentig minuten floot de scheidsrechter af en was de brilstand uiteindelijk ook de einduitslag van de wedstrijd 0-0.

O19-1 speler Jurrian Bakker maakte zijn officiële debuut in de hoofdmacht en kan terugzien op een goede invalbeurt! Ondanks de 0-0 was het voor de toeschouwer een leuke en spannende wedstrijd. Er zijn voldoende  kansen gecreëerd en bij vlagen werd er verzorgd voetbal gespeeld.

Ook al wist RFC er niet in te slagen om de drie punten mee naar Raamsdonksveer te nemen, waren de mannen toch tevreden over de uitvoering. Na twee mindere wedstrijden op rij was dit weer een wedstrijd waar we vertrouwen uit kunnen putten richting de volgende wedstrijden. Omdat we niet verloren hebben, houden we de aansluiting met de top en belooft het nog een spannende eindstrijd te worden. RFC zal er alles aan doen om na twee keer uitgeschakeld te worden in de nacompetitie, dit te voorkomen door meteen kampioen te worden.

Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma. Op  10 maart spelen we de uitwedstrijd tegen DVO’ 60.