ONI 1

4e klasse C

16 december 2017 14:30

Onbekend

Afgelopen zaterdag mocht RFC aantreden tegen de nummer één uit de competitie ONI uit ‘s Gravenmoer. Twee traditionele zaterdagclubs die graag promotie willen maken naar de derde klasse. Doelstelling vooraf: winnen om de koppositie over te nemen en in de race te blijven voor  de eerste periodetitel. In aanloop naar de topper hebben we met de spelersgroep en staf een lunch genuttigd in een sfeervolle kantine, waarvoor nogmaals dank aan de organisatoren!

De opdracht was vanaf de eerste minuut fel van start te gaan en ONI onder druk te zetten. Maar al snel ging het mis voor RFC. Binnen één minuut stonden we al achter door een fout in de verdediging, onderlinge coaching was er niet en daar profiteerde ONI gretig van, met nog 89 minuten te gaan was de jacht geopend op de gelijkmaker. Helaas bleef die uit in de eerste helft. Wel was het een wedstrijd met veel strijd en passie, dus er waren over en weer behoorlijk stevige duels. Zowel RFC als ONI creëerde weinig tot niets in de eerste helft.

In de tweede helft zagen we een hardwerkend RFC op zoek naar de aansluitingstreffer. Uiteindelijk kwam die tot stand in de 52ste minuut. Rowan Pruijsers nam een corner, deze werd van richting veranderd en kwam daardoor in het doel terecht. Meteen na de gelijkmaker ging RFC door op zoek naar de voorsprong, dit bleef echter uit, het was ONI dat op voorsprong kwam: 1-2. Dus lag er wederom de uitdaging om op gelijke hoogte te komen. De inzet van RFC werd beloond in de laatste minuut door een assist van Rowan Pruijsers was het Remco van den Oort die de verdiende 2-2 op het scorenbord liet lezen. Deze late treffer werd uitbundig gevierd op het veld en ook daarbuiten op de reservebank.

Dubbeldam speelde tegen laagvlieger Beek Vooruit, het won met grote cijfers 1-8 en is koploper met 12-24, daarna volgt ONI met 11-23, RFC is derde met 11-21. Kortom het beloofd wat de tweede seizoenshelft!

De volgende wedstrijd staat gepland op 27 januari tegen Unitas’30 in Etten-Leur aanvang 16.30uur.

Selectie en staf wensen u fijne feestdagen toe en een gezond 2018!