Margriet

4e klasse E

3 oktober 2020 14:30

Onbekend

Een veerkrachtig RFC heeft ook haar derde competitiewedstrijd in winst kunnen omzetten. In een troosteloze ambiance (zonder publiek, de kantine dicht en in de stromende regen) weet de ploeg van trainer Paul van der Donk tot twee keer toe een achterstand weg te werken om uiteindelijk  tegen half vijf met een verdiende, maar zeker niet gemakkelijke 6-4 overwinning van het veld te stappen. Met name ons jonge middenveld heeft in het tweede gedeelte van de wedstrijd het verschil gemaakt.

Ten opzichte van vorige week is er één wijziging in de basis. Marciano Broeders maakt zijn rentree en beloont zijn optreden door in de 70e minuut met een goed getimede kopbal RFC voor het eerst deze middag op voorsprong te zetten. RFC begint overigens matig aan de wedstrijd tegen Margriet. Ondanks dat de ploeg van te voren duidelijk is geïnstrueerd de aanvalslijnen richting hun gevaarlijkste man, Morris Landman, af te snijden, is het uitgerekend deze speler die na 22 minuten spelen de ploeg uit Oss al op een comfortabele 0-2 voorsprong heeft gezet. Hij is in deze fase een ware plaag voor onze verdedigers. Rond het halfuur verkleint RFC via een zondagsschot van Arco van As de achterstand gelukkig weer tot 1 doelpunt en enkele minuten later komt RFC alweer op gelijke hoogte door een zuiver ingeschoten penalty van aanvoerder Jeffrey Leemans, nadat Timo Kerstens in de “zestien” in kansrijke positie is gevloerd door een speler van Margriet. Beide teams zoeken na 45 minuten spelen kletsnat de kleedkamers op met een 2-2 tussenstand, wat een goede afspiegeling is van het eerste gedeelte van de wedstrijd.

Met droge nieuwe shirts, is de eerste kans in de tweede helft voor RFC. De kopbal van Rick van Drunen gaat helaas over het doel van Margriet. Vervolgens is het de Osse ploeg die net als in het begin van de eerste helft het meeste gevaar sticht. Met snelle uitbraken proberen ze hun aanvoerder en spits Landman te bereiken. Dit resulteert in de 60e minuut in zijn derde doelpunt deze middag. Na een misser achterin, aarzelt hij geen moment en schiet de bal, die nog licht wordt getoucheerd door Ramon van Dalen, achter doelman Lars Pruijssen. RFC legt zich echter niet neer bij deze tegenvaller en gaat op jacht naar de gelijkmaker. Deze dient zich gelukkig snel aan. Jens Vissers komt op snelheid door over de rechterflank en schiet RFC in de 66e minuut weer op gelijke hoogte en 4 minuten later rondt Marciano een fraaie aanval, opgezet door Rick, met het hoofd af. Het middenveld met onze jonge en dynamische spelers nemen het voortouw. In de 80e minuut lijkt Hidde Meslan de wedstrijd definitief te beslissen in het voordeel van RFC. Op aangeven van Rick zorgt hij voor de 5-3. RFC komt hierna niet meer in de problemen. Toch is het Landman die in de 86e minuut zijn vierde van de middag weet te scoren. Maar de krachten zijn inmiddels weggevloeid bij Margriet en het is RFC dat voor het slotakkoord zorgt. Na een overtreding op Rick bepaalt Jeffrey, met zijn tweede ingeschoten penalty deze middag, de eindstand op 6-4.

Met 9 punten uit 3 wedstrijden deelt RFC momenteel de koppositie met het sterke VV Oosterhout. Volgende week zaterdag 10 oktober staat voor onze jongens de lastige uitwedstrijd tegen DESK uit Kaatsheuvel op het programma. Deze vereniging heeft afgelopen zomer de overstap gemaakt naar de zaterdag en wordt gerekend tot een van de favorieten dit seizoen. Na twee gelijke spelen heeft de aankomende tegenstander dit weekend haar eerste overwinning behaald tegen OSS’20. Zij zullen deze opgaande lijn graag willen voortzetten. Kortom, een mooie graadmeter voor RFC. De beide ploegen trappen af om 15.00 uur. Zonder publiek, maar uiteraard wel te volgen via ons twitteraccount (@rfc2017).

Opstelling: Lars Pruijsen, Ramon van Dalen, Pieter Knaap, Hidde Meslan, Arco van As, Rick van Drunen, Jeffrey Leemans, Jens Vissers, Marciano Broeders (Imaro Siberie), Timo Kerstens, Ron van der Wulp (Owen van Strien).