RFC 1

4e klasse E

26 september 2020 14:30

Onbekend

Waar RFC in de eerste helft de kansen heeft gehad om met een (ruime) voorsprong de rust in te gaan, is het in de tweede helft goed weggekomen tegen een kansen missend Berkdijk. Met een tweede treffer van Timo Kerstens heeft het uiteindelijk toch de zwaarbevochten overwinning gepakt.

Ten opzichte van vorige week starten dezelfde elf spelers in de basis. De eerste dreiging is al in de eerste minuut via Timo, maar hij kiest voor de combinatie in plaats van een schot om de keeper te testen. RFC speelt in de openingsfase de bal geduldig rond en komt een aantal keer goed door. Een inzet van Jens Vissers wordt gekeerd door de keeper. Kort hierna levert Imaro Siberie een goede voorzet af vanaf links en hij vindt Timo die vanaf 11 meter hard en hoog binnenschiet. Even later scoort Timo de 0-2 maar deze wordt wegens buitenspel geannuleerd. De grootste kans op een tweede treffer krijgt Imaro als hij vrij voor de keeper wordt gezet, helaas gaat zijn inzet tegen de paal. Hun keeper heeft ook nog een uitstekende redding in huis op een inzet van Timo. Is er dan helemaal geen gevaar van de thuisploeg? Die is er zeker wel en komt meestal tot stand via hun dreigende buitenspelers. Zo’n 10 minuten voor rust levert dit de gelijkmaker op, al gaat hier wel een buitenspelsituatie aan vooraf, die door de scheidsrechter wordt genegeerd. De rechtsbuiten legt af op de linksbuiten en deze schuift de gelijkmaker binnen.

In de rust wordt het tactische plan opnieuw doorgesproken, maar dit komt niet tot uitdrukking op het veld. Het ervaren Berkdijk voert de druk op, zowel fysiek als verbaal, en een aantal RFC spelers laat zich hierdoor uit de wedstrijd halen. Ook is er te weinig druk op de bal, waardoor Berkdijk keer op keer hun voorwaartsen aan het werk kan zetten. In deze fase moeten alle zeilen worden bijgezet en met enig fortuin lukt dit. Keeper Lars Pruisen heeft een aantal reddingen in huis en de spitsen van Berkdijk hebben het vizier niet altijd goed gericht. Ook speelt het een kansrijke situatie, twee spelers alleen op de keeper af, niet slim uit waardoor de treffer wegens buitenspel wordt geannuleerd. Berkdijk heeft veel gegeven in het eerste half uur van de tweede helft, hierdoor krijgt RFC de kans om wat meer aan voetballen toe te komen. Het krijgt ook enkele kansjes, maar heeft uiteindelijk een snelle spelhervatting van Lars nodig om weer op voorsprong te komen. Met een verre uittrap bereikt hij spits Ron van der Wulp die de bal verlengt. Timo is eerder bij de bal dan de keeper en beheerst scoort hij zijn tweede van de middag. In het restant van de wedstrijd, inclusief de ruim bemeten blessuretijd, perst de thuisploeg er nog een slotoffensief uit, maar echt grote kansen levert dit niet meer op.

Na het laatste fluitsignaal is er opluchting en blijdschap dat de drie punten binnen zijn, maar ook het besef dat RFC hier erg goed is weggekomen. De tweede helft is het teveel meegegaan in het spel van Berkdijk en heeft het verzuimd te voetballen. Deze les neemt de jonge ploeg in hun bagage mee naar de volgende wedstrijden. Komende tegenstander is Margriet uit Oss dat aankomende zaterdag de reis naar Raamsdonksveer maakt. Zij staan na twee wedstrijden op 0 punten, waar RFC er 6 heeft. Echter in deze fase van de competitie zegt dit nog helemaal niets. Zeker niet met de tweede helft van vanmiddag in het achterhoofd.

Opstelling: Lars Pruisen, Ramon van Dalen, Pieter Knaap, Hidde Meslan, Arco van As, Rick van Drunen, Jeffrey Leemans, Jens Vissers (Marciano Broeders), Timo Kerstens (Luuk Rijpma), Imaro Siberie, Ron van der Wulp (Maurice van den Kieboom)