19 september 2020 14:30

Scheidsrechter

H.C. (Hendri) 't Lam

Onbekend

De openingswedstrijd van de competitie levert gelijk een mooi affiche op. Olympia’60 uit Dongen komt op bezoek en heeft een aantal oud RFC’ers in de gelederen. Mo Duzgun is er hoofdtrainer en wordt geassisteerd door Nicky van Boxel. Binnen de lijnen hebben keeper Jim Swanen en aanvaller Osman Aslan een verleden bij onze club. Scheidsrechter van dienst vandaag is de heer ’t Lam en Pupil van de Week Luuk van Seters geeft het goede voorbeeld door vanaf de aftrap te scoren.

Wedstrijden tegen Olympia’60 worden gekenmerkt door strijd en dat blijkt al in de tweede minuut. Hun bonkige spits komt fors inglijden op keeper Lars Pruijssen, maar beiden kunnen verder na een korte behandeling. Het eerste half uur zijn er nauwelijks kansen voor beide doelen, wel enkele kaarten voor de fysiek spelende Dongenaren. Olympia’60 komt er met name over de rechterflank enkele keren gevaarlijk uit, maar dit levert niet veel op. RFC is nog zoekende en krijgt uit het niets een grote kans. Na een diepe bal is de organisatie in de Olympia’60 achterhoede zoek en hun keeper ver uit zijn doel. De geplaatste bal van aanvoerder Jeffrey Leemans gaat helaas net naast. Hierna neemt RFC het initiatief over; Imaro Siberie stoomt op, maar ziet zijn poging stranden. Op slag van rust heeft Jens Vissers op rechts een goede actie, maar zijn harde voorzet kan niet tot doelpunt omgezet worden. Met een 0-0 stand wordt de rust bereikt.

Trainer Paul van der Donk zet de mannen op scherp en de tweede helft komt RFC goed uit de startblokken. De onvermoeibare Rick van Drunen geeft vanaf links een indraaiende voorzet die door de lepe Ron van der Wulp wordt verlengd. Tergend langzaam gaat de bal bij de tweede paal over de lijn. Hierna verzuimt RFC de tweede treffer te maken. Timo Kerstens komt oog in oog met de keeper, maar deze laatste komt als winnaar uit de bus. Ook de ingevallen Marciano Broeders zorgt met zijn snelheid voor veel gevaar. Na een mooie aanval over links wordt Jens vrijgespeeld, maar de keeper van Olymia’60 weet met een uiterste inspanning een treffer te voorkomen. Hierdoor blijft het spannend en gaan de bezoekers met enkele wissels op jacht naar de gelijkmaker. Dit levert een aantal hachelijke momenten op, maar RFC defensie heeft haar zaken goed op orde en als het nodig is staat Lars paraat om in te grijpen. 10 minuten voor tijd krijgt hun rechtsback zijn tweede gele kaart na een charge op de bij vlagen ongrijpbare Timo. Met een man minder zet Olympia’60 alles op alles om de gelijkmaker te forceren, ook doelman Swanen gaat mee naar het front. Dit brengt risico’s met zich mee en in de slotfase wordt Timo weggestuurd door Arco van As. Hij loopt zijn directe tegenstander eruit en scoort in het lege doel de verlossende 2-0.

De eerste drie punten zijn binnen en dat is een lekkere start. De komende weken zal blijken wat dit waard is en hoe de krachtsverhoudingen zijn in de 4e klasse E. Een aantal tegenstanders zijn nog onbekend, of hebben zich flink versterkt zoals vv Oosterhout. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Berkdijk op het programma, een ervaren ploeg met enkele slimme spelers. In het openingsweekend hebben ze met 0-0 gelijk gespeeld bij OSS’20. De wedstrijd op Sportpark ‘Kegelaar’ begint op het vertrouwde tijdstip van half drie.

Opstelling: Lars Pruijsen, Ramon van Dalen (Maurice van den Kieboom), Pieter Knaap, Hidde Meslan, Arco van As, Rick van Drunen, Jeffrey Leemans, Jens Vissers, Timo Kerstens, Imaro Siberie (Marciano Broeders), Ron van der Wulp (Jeffrey Pruijssers)