Datum

10 oktober 2020 15:00

Accommodatie

Onbekend

Hoewel de start nog veelbelovend is voor RFC na de vroege openingsgoal van Imaro Siberie, is het vervolgens DESK die het initiatief naar zich toetrekt en met goed voetbal de jonge ploeg uit Raamsdonksveer na een half uur spelen al op een verdiende 3-1 achterstand heeft gezet. Hoewel de gerenommeerde club uit Kaatsheuvel na de overstap naar zaterdag afgelopen zomer diverse spelers heeft zien vertrekken, heeft “Door Eendracht Sterk Kaatsheuvel” nog voldoende kwaliteit in huis om dit seizoen voor de bovenste plaatsen mee te doen. Met name in het eerste uur komt RFC telkens een stapje tekort. Met vloeiende combinaties op het middenveld en snelle uitbraken via de zijkant lukt het DESK regelmatig gevaar te stichten voor het doel van RFC.

Kort na het aanvangssignaal van de overigens matig fluitende scheidsrechter Van Gils komt RFC al op voorspong. Na een mooi opgezette aanval over de rechterflank wordt de lage en strakke voorzet van Jens Vissers door Imaro op juiste waarde ingeschat: 0-1. Er staat welgeteld 1 minuut op het scorebord. Lang kan RFC helaas niet genieten van de voorsprong. Enkele minuten later komt DESK alweer langszij. Uit een gevaarlijk indraaiende corner, waarvan er deze middag nog enkele zullen volgen, wordt de bal op prachtige wijze door een vrijstaande speler van DESK bij de tweede paal ingekopt. Na een kwartier spelen lijkt RFC wederom op voorsprong te komen. De ingeschoten bal raakt echter de binnenkant van de paal. Alvorens toe te komen aan de rebound, fluit de scheidsrechter op appel van de grensrechter voor buitenspel. Even later volgt een kort genomen hoekschop op Ramon van Dalen, maar zijn poging verdwijnt hoog over het doel van DESK in de groenstrook. Dit is ook meteen het laatste echte wapenfeit van RFC in de eerste helft. Onze jongens worden steeds verder teruggedrukt op eigen helft en komen er amper meer uit. Dit resulteert dan ook in de 27e minuut in de verdiende 2-1 voor DESK. Na een mooi opgezette aanval over rechts en dito voorzet hoeft spits Steven Krikken de bal alleen nog maar in het doel te glijden. Na een onnodige overtreding op ca. 20 meter van het doel van Lars Pruijsen, krult de aanvoerder van DESK drie minuten later op schitterende wijze de bal over de muur in de kruising en lijkt RFC rijp voor de sloop. Maar in de 35e minuut produceert RFC vanuit het niets toch de aansluitingstreffer. Een te korte terugspeelbal wordt door Timo genadeloos afgestraft. Hiermee wordt meteen de enige zwakte van de tegenstander vanmiddag blootgelegd… een verdediging die graag naar voren voetbalt, maar in de omschakeling af en toe steekjes laat vallen. Vlak voor rust wederom een gevaarlijk indraaiende corner van DESK, maar deze wordt tot opluchting van RFC door iedereen gemist. Omdat de kleedkameraccommodatie is gesloten i.v.m. corona zoeken de spelers van beide ploegen hun heil op de overdekte tribune voor hun rustmoment.

Na de pauze neemt DESK meteen het initiatief met als doel de wedstrijd zo snel mogelijk te beslissen. In amper 10 minuten tijd creëert de ploeg uit Kaatsheuvel minimaal drie kansen om de wedstrijd voortijdig op slot te gooien, maar de tegenstander is telkens onnauwkeurig in de afwerking. In de 55e minuut wordt het na wederom een mooi opgezette aanval over verschillende schuiven verdiend  4-2 voor de thuisploeg. RFC probeert vervolgens nog wel het tij te keren, maar de echte stootkracht ontbreekt. Daarnaast solliciteren een aantal spelers openlijk naar een gele kaart voor aanhoudend commentaar op de leidsman. Dit is mede aanleiding voor de staf van RFC om enkele wisselingen door te voeren. Tenslotte krijgt RFC in de slotfase toch nog twee mogelijkheden om de achterstand te verkleinen. Doelpogingen van Timo en Jens missen echter precisie. De laatste actie is echter weer voor DESK. Ook deze poging is niet doeltreffend. Al met al een terechte 4-2 nederlaag tegen een goed voetballende tegenstander.

Volgende week zaterdag staat wederom een pittige wedstrijd op het programma tegen de zaterdagploeg van OSS’20. Deze tegenstander heeft na de verassend ruime overwinning op stadgenoot SV Top (1-4) inmiddels ook de aansluiting gevonden met de (sub) top. De wedstrijd in Oss vangt aan om 16.30 uur.

Opstelling: Lars Pruijsen, Ramon van Dalen, Pieter Knaap, Hidde Meslan, Arco van As, Jeffrey Leemans (Ruben van Strien), Rick van Drunen, Imaro Siberie (Maurice v/d Kieboom), Timo Kerstens (Luuk Rijpma), Jens Vissers en Ron van der Wulp.