RFC geeft laagvlieger DVO '60 pak slaag (1-8)

4e klasse C

10 maart 2018 15:00

Onbekend

Na de topper van twee weken geleden tegen GSC/ODS had RFC een rustig weekje tussendoor, waarin er vooral op donderdag voor sommige spelers een hele zware uitdaging op hun pad kwam. We gingen met het team bootcampen bij Everybody Bootcamp, waarbij Imaro Siberie onze lichamen even stevig op de proef ging stellen met een zware work-out waardoor we ondanks het vrije weekend toch met een goed gevoel de week kunnen afsluiten, En een enkeling met veel spierpijn.

Dan was het zover. Na een week goed getraind te hebben was het tijd voor weer een belangrijke wedstrijd in de strijd om de titel. Met een toen nog een keurige derde plaats moest RFC op bezoek bij DVO '60, dat in de onderste regionen meedoet. Het plan was vanaf het begin af aan duidelijk: drie punten pakken en zoveel mogelijk aan het doelsaldo werken, omdat dat cruciaal kan zijn in de strijd om promotie.

Toen de wedstrijd eenmaal was begonnen was het spelbeeld duidelijk. RFC ging vroeg afjagen en druk zetten, om zo snel mogelijk de eerste treffer binnen te schieten. En ja hoor binnen 10 minuten stond er dik verdiend een 0-3 voorsprong op het scorebord. Dit dankzij snelle doelpunten van Habbie (kopbal), Pieter (kopbal) en een afstandsschot van Habbie, waarbij de toch matige keeper kansloos was. Natuurlijk een heerlijk begin, maar trainer Louis bleef erop hameren dat we moesten blijven gaan en doelpunten moesten blijven maken. Zeker nu we DVO '60 met de rug tegen de muur hadden gezet.Helaas duurde het nog even voor de vierde treffer viel, maar in de 21ste minuut kwam die dan toch. Na een paar gemiste kansen maakte Jordy vissers het dit keer wel af. Ondanks een afgekeurde goal van Jeffrey Pruijssers gingen we met een goed gevoel de rust opzoeken.

In de tweede helft was het plan om precies hetzelfde te doen als in de eerste helft, helaas waren we minder fel en scherp en kreeg DVO '60 meer balbezit. Echte dreiging kwam er gelukkig niet. Toen de tweede helft vorderde zag je dat we veel ruimte kregen, daar hebben we ook veel kansen uit gecreëerd. We waren helaas niet zo scherp deze wedstrijd, anders waren we echt boven de tien gekomen. Gelukkig werd het in het laatste half uur alsnog 0-8 door doelpunten van Ron, Jeffrey P, Pieter en Nick. Toch werd het nog wel 1-8 door een afstandsschot waarbij Brian gezien was. Al met al een uitstekend resultaat, doelsaldo opgekrikt en natuurlijk drie punten waardoor we de druk op koploper ONI blijven houden. Volgende week ontvangen we de hekkensluiter Beek Vooruit. Dat moeten weer drie punten worden!