RFC 1

4e klasse C

27 januari 2018 16:30

Onbekend

De eerste wedstrijd na de winterstop was meteen een belangrijke wedstrijd. Om te zorgen dat we mee blijven doen om de titel moest er gewonnen worden bij Unitas’30. Om 16:30 kon de wedstrijd beginnen in Etten Leur. Het leek dus eerder op een ‘avond’ wedstrijd. Er waren wel wat aanpassingen in de opstelling vergeleken met de wedstrijd voor de winterstop. Zo verving Brian na meer dan een half jaar blessure leed Marc, Imaro speelde als vervanger van Rowan, Nick op de positie van Frank Pruijsten en Habbat op de plaats van de geschorste Yordi.

De opdracht was onze tegenstander meteen vast te zetten op hun helft, en vanuit een voetballende gedachte richting het vijandelijke doel op te stomen. Echter deze opdracht werd niet goed uitgevoerd, ook moet gezegd worden dat we tegen een goede tegenstander bleek achteraf gespeeld te hebben. We begonnen te slap aan de wedstrijd, voetballend kwamen we er niet uit en werden we gedwongen te snel een lange bal toe te passen. De onderlinge afstand tussen ons middenveld en de voerhoede was te groot. Positioneel stonden we niet goed en gaven Unitas de gelegenheid om in de wedstrijd te groeien. Wat niet als excuses gebruikt mag worden moesten we wennen aan het kunstgrasveld, twee weken lang hebben we getraind op een drassig veld, nu rolde de bal veel sneller en was de inspeelpass vaak te hard en te vaak onzuiver. Na ongeveer 15 min gespeeld te hebben kwam Unitas op voorsprong, vanuit een goed uitgevoerde counter met veel snelheid verscheen de 1-0 op het scorebord. Na een half uur kwamen we beter in de wedstrijd er ontstond meer rust aan de bal en maakte Ron de gelijkmaker. Het koste hem wel een stukje huid op z’n knieën.

Na de pauze een beter RFC, voetballend en conditioneel namen we een voorsprong op Unitas. Neemt niet weg dat ook Unitas sporadisch voor Brian verscheen tot echte grote kansen leidde dit overigens niet. Wat in de eerste helft niet lukte of te weinig, het opbouwen via het middenveld verliep beter daardoor speelde het spel zich meer op de helft van Unitas af. Uiteindelijk leverde het betere spel de 1-2 voorsprong op voor RFC door wederom een doelpunt van Ron. Daarna hadden wij de wedstrijd onder controle. Wel ontving Remco zijn tweede gele kaart dus rood en mocht vertrekken van de leidsman. Maar gelukkig konden we met drie punten in de tas naar Raamsdonksveer. Hierdoor blijft RFC de aansluiting houden met de nummer 1 Dubbeldam die een wedstrijd meer heeft gespeeld, - nummer twee ONI heeft twee verliespunten minder. De eerste vijf ploegen staan kort op elkaar. Het beloofd een spannende tweede seizoenshelft te gaan worden.

Aanstaande zaterdag ontvangt RFC het Tilburgse TSVV Merlijn waar het in de eerste wedstrijd van het seizoen zicht zelf zwaar te kort deed en genoegen moest nemen met een 1-1 gelijk spel. Tot zaterdag aanvang 14.30uur.