Alliance 1

4e klasse C

26 mei 2018 14:30

Onbekend

Na een positieve week waarin de vreugde van een mooie overwinning (1-7 op ONI) nog nagalmt werd er rustig toegewerkt naar de wedstrijd tegen Alliance. RFC heeft laten zien dit seizoen mee te kunnen strijden om de bovenste plaatsen en hoopt de opwaartse lijn die vorige week werd ingezet door te trekken.

De laatste competitiewedstrijd tegen Alliance stond op het programma, een wedstrijd die gold voor een drietal spelers als laatste in het shirt van RFC. Gelegenheidsaanvoerder Rowan Pruijsers vertrekt naar derdeklasser Seolto (zijn woonplaats), Remco van den Oort (lager elftal) & Mike Heeren (lager elftal). Donderdagavond werd er al een krokante bodem gelegd met pizza’s en bittergarnituur, aangeboden door John Broeders en Marc Verhagen. Trainer Louis Roovers & Jan Knaap zorgden vrijdag door middel van het veld te voorzien van extra grond om een loopgraaf te dichten en de sproei installatie werd in werking gezet. Optimale voorbereidingen om een goed resultaat te behalen op het bizarre veld.

In zomerse weersomstandigheden werd er afgetrapt in een opstelling waarbij enkele jongens gespaard werden. Zo mochten Maurice, Imaro en Remco plaatsnemen naast de staf en kregen andere jongens de kans om hun kunsten te vertonen. Er werd afgetrapt met de volgende namen: Marc; Pieter, Ritchie, Mike, Frank v. Wijk, Nick, Jeffrey Leemans, Rowan, Ron; Dave en Yordi.

Vanaf het eerste fluitsignaal heerste RFC, ditmaal wel met minder enthousiasme dan de week ervoor. Of het aan het warme weer lag of aan de tegenstander maakte deze middag niet uit, al met al ideaal met het oog op de nacompetitie. De bal ging gemakkelijk rond en er werd veel naar de voetballende mogelijkheden gezocht. Door een uitstekende loopactie en voorzet van Mike Heeren was het Ron van der Wulp die beheerst inkopte en in de dertiende minuut de 1-0 op het scorebord noteerde.

Zou het een gemakkelijke middag worden? Ja, en dat bleek al snel. In de zestiende minuut was het 2-0 door Rowan Pruijsers die een afgeslagen bal in het doel schoot. De eerste helft werd rustig uitgespeeld, kansen bleven onbenut en de strijd werd bewaard voor latere momenten. In de rust greep de staf in om blessures en schorsingen te voorkomen. Yordi Vissers en Ron van der Wulp werden naar de kant gehaald en Jurrian Bakker en Remco van den Oort mochten hun plaatsen innemen. Zoals de eerste helft verliep, zo ging de tweede helft verder. Alliance, dat met enkele wisselingen gevaarlijker voor de dag kwam, helaas voor hen resulteerde dit niet in doelpunten. De verdediging van RFC stond goed en de kansen werden daardoor onbenut gelaten. Voor RFC dus kansen om de score wel te vergroten, maar ook daar werd niets mee gedaan. Corners en vrije trappen werden in tegenstelling tot vorige week niet afgerond, en de 1 op 1 kansen met de keeper werden gekeerd.

Jeugdig talent Timo Kerstens mocht na zijn goede invalbeurt van vorige week zijn opwachting maken. Rowan Pruijsers  werd in zijn laatste thuiswedstrijd voor RFC gewisseld voor Timo. Als kers op de taart werd de wedstrijd beslist door Nick de Ruijter in de 73e minuut. Een afgemeten voorzet van zijn compagnon Jeffrey Leemans wist Nick bij de tweede paal keurig binnen te werken, 3-0, tevens de eindstand.

In een sportieve wedstrijd werd de competitie afgesloten waarbij RFC een goede competitie gespeeld heeft met uiteindelijk 45 punten uit 22 wedstrijden. Dubbeldam is de terechte kampioen, waarvoor de felicitaties namens RFC. Voor RFC de taak om in de nacompetitie tegen eerste opponent Olympia’60 uit Dongen er een mooie eindsprint van te maken. Na afloop van de wedstrijd stond de seizoensafsluiting op het programma, georganiseerd door het damesteam, waarvoor dank! Dit werd door iedereen op zijn eigen manier ingevuld.

Volgende week reist RFC af naar Dongen, waar het aantreedt tegen Olypmia’60, aanvang 15:00 uur. Zoals bij de twee vorige edities bij deelname aan de nacompetitie hopen we op vele enthousiaste supporters uit Raamsdonksveer, op naar een mooie eindsprint die recht geeft op promotie.

RFC zaterdag feliciteert de selectie van RFC zondag die ook gaat deelnemen aan de nacompetitie, veel SUCCES!