Datum

11 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

RFC Zondag blijft zonder puntverlies de trotse koploper van de vierde klasse C. Op bezoek bij v.v. Noordhoek wisten de boys twee maal een achterstand weg te werken en alsnog de winst naar zich toe te trekken, 2-3. Cheyondere Richardson was met twee goals opnieuw het goudhaantje. Hij verzorgde de eerste en derde RFC-treffer. Tussendoor scoorde de in de tweede helft goed op dreef zijnde Maikey Luijbregts met het hoofd het tweede Veerse doelpunt.

Door de Corona maatregelen werd de wedstrijd zonder publiek afgewerkt. Doelman Martijn Clarijs was voldoende hersteld van een vervelende hand blessure en had, na enkele wedstrijden afwezigheid, zijn vertrouwde positie in de goal weer ingenomen. Daarnaast waren er basisplaatsen voor Edgar Marquart en Maikey Luijbregts. Ibrahim Ikililou was nog niet 100% fit en zat zodoende op de bank. Milan Romijn, Crea Zimmerman en Nick Broeders waren eveneens niet inzetbaar. Het veld van de thuisploeg maakte verzorgd voetbal bijna onmogelijk en Noordhoek liet vanaf het begin zien het beste met de mindere omstandigheden om te kunnen gaan. Onzorgvuldig verdedigend werk betekende vóór de pauze twee uitgelezen mogelijkheden voor de thuisploeg. De 1-0 en 2-1 werden op een presenteerblaadje gegeven en met veel plezier in ontvangst genomen. Tussen deze twee goals in schoot Cheyondre Richardson RFC voor rust nog even langszij, 1-1. Ook Joost Blom had tot twee maal toe de gelegenheid RFC van een doelpunt te voorzien. Zijn vizier stond echter nog niet op scherp. Omdat ook de thuisploeg nauwelijks nog kansen wist te creëren gingen de beide ploegen met een 2-1 ruststand aan de thee.

Na de pauze was het vrij snel raak. Een aanval van RFC kwam uiteindelijk voor de voeten van Mickey Hoogmoed. Zijn slimme boogbal belandde nog op de kruising maar Maikey Luijbregts was er als de kippen bij om, met het hoofd, de terugspringende bal alsnog over de Noordhoek goalie te koppen, 2-2. Vanaf dit moment was RFC de betere ploeg en kreeg het nog een aantal mogelijkheden. Uiteindelijk was het, een kleine tien minuten voor het einde, een vrije trap van Cheyondre Richardson die de verlossende 2-3 opleverde. Hij schoot de bal onhoudbaar langs de Noordhoek doelman, zijn vijfde treffer alweer van dit lopende seizoen. RFC had daarna nog enkele malen de gelegenheid de wedstrijd definitief te beslissen maar liet dit na. Zodoende mocht de thuisploeg blijven hopen op een late gelijkmaker maar gelukkig voor RFC lukte hen dat niet. Jongeling Roy Mulder mocht diep in de tweede helft nog invallen en kon zodoende ook wat competitie minuten maken.

Een al met al lastige wedstrijd die overigens, gezien de kansenverhoudingen, wel een verdiende winnaar kende. Een van RFC kant duidelijk mindere uitvoering dan de voorgaande duels, dat moet gezegd. Het resultaat is evenwel nog steeds 100% en als RFC Zondag “vrolijk” doorgaat met punten te verzamelen dan is de ploeg duidelijk aan een missie bezig. Die missie krijgt volgende week een vervolg, mits Corona geen (tijdelijk) roet in het eten gaat gooien, maar dat is op dit moment nog niet bekend. Het onderin bivakkerende SVV komt op bezoek in Raamsdonksveer. Geen reden om te verslappen want een misstap in deze fase van de competitie zou onnodig en doodzonde zijn. De thuiswedstrijd tegen de Schiedammers staat gepland voor zondag 18 oktober a.s. De ploegen trappen, ook dan helaas nog zonder publiek, om 14:00u af.