Datum

20 september 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

In een rechtstreekse confrontatie met mede lijstaanvoerder Dussense Boys heeft RFC Zondag laten zien wie momenteel de sterkste is. Na de eerdere 4-1 en 5-0 zeges op respectievelijk PCP en DIA werden de bezoekers uit Dussen met maar liefst 7-0 terug naar huis gestuurd. Opnieuw een fraaie zege met een behoorlijke dosis doelpunten. Het is dat RFC voor de pauze een aantal riante kansen onbenut liet, want anders had de eindstand al bij rust een feit kunnen zijn. Het deed niets af aan het spel van de thuisploeg, want de zege kwam eigenlijk nooit in gevaar. Zeker niet toen doelman Jesse Graumans kort voor rust liet zien een betrouwbare vervanger van Martijn Clarijs te zijn. Met twee puike reddingen in de korte hoek hield hij de bezoekers van scoren af en behoedde RFC voor een tegentreffer.

RFC deed wat het de voorgaande wedstrijden ook deed, kansen creëren. Al na één minuut spelen lag de bal in het netje. Een onderschepping op eigen helft bracht Ibrahim Ikililou oog in oog met de Dussense doelman. Koel en beheerst schoof hij de 1-0 binnen. RFC zat hierdoor al vroeg in een zetel en ging naar hartenlust verder met het soms fraaie aanvalsspel. Daarbij moet gezegd dat Dussen een aanvallende speelwijze had bedacht met één op één in de laatste linie. Dat gaf RFC behoorlijk wat ruimte en het sterke middenveld van RFC wist met regelmaat de frontlinie aan het werk te zetten. Voor de thee wist men al drie maal het net te vinden. Ibrahim Ikililou behield, nadat hij eerst zelf de score had geopend, tot twee maal toe het overzicht. Eerst stelde hij Kevin van de Heijkant in staat de keurige 2-0 te maken. Kort voor rust bediende hij Stef Leijten op maat die, met links, op bijzonder fraaie wijze de 3-0 binnen schoot en daarmee tevens de ruststand bepaalde. Na de pauze ging RFC vrolijk verder en creëerde ook nu weer de nodige kansen. Mickey Hoogmoed (4-0 en 7-0), Edgar Marquart (5-0) en Crea Zimmerman (6-0) waren de scherpschutters.

Met drie maal winst op rij ligt RFC op ramkoers. Zoals eerder al aangegeven is de ploeg in de breedte sterker geworden. Er is onmiskenbaar kwaliteit aan de selectie toegevoegd en dat verhoogt de scherpte. Logisch gevolg hiervan is dat de kwaliteit omhoog gaat. Met die wetenschap en gesteund door opnieuw een forse overwinning kan nu vooruit worden gekeken naar wederom een belangrijk duel. Buurman Right ‘Oh uit Geertruidenberg is volgende week de gastheer. Right ‘Oh is het seizoen niet best gestart en vinden we met nul punten uit twee wedstrijden terug op de laatste plaats.
Het is overbodig te vermelden dat RFC Zondag zich hierop niet moet blind starten. Right ‘Oh zal, zoals altijd, gebrand zijn een goed resultaat te boeken. Ongeacht de stand op de ranglijst kan RFC de borst ook nu weer nat maken.

De wedstrijd wordt gespeeld op zondag 27-9-2020 en begint om 14:00u.