OVV'67 VE1

Veteranen

12 september 2020 15:00

Onbekend

Na ruim een half jaar geen wedstrijd kwam RFC 6 vandaag weer in actie. In een thuiswedstrijd trad het aan tegen OVV’67. Met de aanwinsten Martin Kant, Ruben Kooi en Peter Zijlmans is de selectie weer wat ruimer en dat bleek vandaag. Het technisch duo Bram en Marcel had de beschikking over 16 ‘fitte’ spelers.

Het was lekker weer, we speelden op het vertrouwde veld 5 (B-veld) en er was volop publieke belangstelling. Voorafgaand aan de wedstrijd was er nog één probleem, er was geen scheidsrechter. Gelukkig was Pieter Peters bereid de wedstrijd te leiden en dat deed hij prima. De penaltyreeks werd met 5-4 winnend afgesloten, een unicum voor RFC! De eerste helft was het zichtbaar wennen voor beide ploegen. Helaas moest Marin zich al snel laten vervangen met een blessure. Beide teams hadden fases van balbezit, maar er was weinig gevaar voor de doelen. RFC kreeg de beste mogelijkheid, maar Peteric en Maik konden een kansrijke situatie niet omzetten in een treffer.

De tweede helft had RFC een overwicht, al was het wel oppassen voor uitvallen van de bezoekers. Na 10 minuten in de tweede helft kreeg RFC vanaf 11 meter de kans op de openingstreffer. Maik werd diep gestuurd en door zijn tegenstander op de hakken gelopen/ in de rug geduwd. De penalty werd door Ronald keurig binnengeschoten. Deze voorsprong gaf vertrouwen en het spel werd beter. Het was wachten op de tweede treffer en er kwamen diverse kansen. Na een mooie aanval was John het eindstation, maar zijn schot ging net over. Even later werd Peteric op maat bediend door Maik en beheerst scoorde hij de 2-0. In de slotfase kreeg OVV’67 een penalty na een handsbal en bepaalde de eindstand op 2-1.

Opstelling; Kees, Rob (Ruben), Marvin, Dion, Jan (Mark), Joop (Marcel), Maik, John, Dave (Peter), Peteric, Martin (Ronald)