RFC zaterdag pakt de overwinning in Den Bosch

RFC 1

Groep 2 31

29 augustus 2020 14:30

Onbekend

Na ruim vijf maanden mocht RFC Zaterdag eindelijk weer eens voor het serieuze werk in de “wei”. Met een nieuwe technische staf is de afgelopen weken gewerkt aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Drie maal weeks trainen en diverse oefenpartijtjes verder, werd vandaag de reis aangevangen richting Den Bosch voor de eerste wedstrijd in de bekercompetitie tegen het onbekende OSC’45. Deze afkorting staat voor Orthense Sport Club, opgericht in (hoe kan het ook anders) 1945. Een blik op de website leert ons dat de “club van noord” recent de overstap heeft gemaakt naar de zaterdag. Afgelopen seizoen nog uitkomend in de 4e klasse zondag, is de tegenstander komend seizoen dus ingedeeld in de 4e klasse D op zaterdag en zal men de degens kruisen met voornamelijk clubs uit het rivierengebied tussen Gorinchem en Den Bosch. Meest opvallende naam (en verschijning) aan OSC’45 zijde is de met nummer 10 spelende Mouhsine Hamria, oud speler van o.a. CHC en Emplina. Om klokslag 14.30 uur fluit de scheidsrechter van dienst voor het begin van de wedstrijd op Sportpark De Hambaken.

Na een aftastende beginfase, trekt RFC langzaam het initiatief naar zich toe. Dit leidt rond de 10e minuut tot de eerste doelpoging: een schot van Timo Kerstens wordt echter gekeerd door de keeper. Enkele minuten later volgt een aanval van OSC’45 over de linkerzijde welke eindigt met een wild afstandsschot hoog over het doel van Jimmy van den Kieboom. Vervolgens zakt het niveau en tempo aan beide zijden wat in. In de 25e minuut stoomt Arco van As vanaf de linkerzijde op met de bal. Zijn voorzet op maat belandt op het hoofd van Ron van der Wulp: 0-1. Op het half uur wordt een lange bal van achteruit rond de middenlijn doorgekopt door Ron op de mee opkomende Marciano Broeders. Een verdediger van OSC’45 krijgt er nog net z’n voet tussen. Echter tot zijn ontzetting schiet hij de bal van zo’n 25 meter afstand over z’n eigen keeper heen het doel in: 0-2. In het laatste kwartier van de eerste helft krijgt RFC nog diverse mogelijkheden om de wedstrijd al voortijdig te beslissen. Op randje buitenspel mag Ramon van Dalen van de scheidsrechter doorspelen. Hij schiet tegen de uitkomende keeper aan. Uit de daaropvolgende corner kopt Ron voor de tweede keer deze middag raak. Echter op appel van de grensrechter wordt de goal ten onrechte afgekeurd. Ook een poging van de sterk spelende debutant Jens Vissers strandt op de keeper. Een laatste poging voor de pauze van Ramon van Dalen is helaas ook niet doeltreffend.

In de tweede helft krijgt RFC als snel een mogelijkheid alsnog definitief de trekker over te halen. Een gevaarlijk indraaiende corner van Jeffrey wordt half weggewerkt door OSC’45. De afvallende bal wordt door Timo echter over het doel geschoten. Bij een van de spaarzame tegenaanvallen van Bossche zijde is het wel meteen raak. Na slecht uitverdedigen valt de bal voor de voeten van een OSC’45 speler, die deze op mooie wijze achter keeper Jimmy krult: 1-2. Enkele ogenblikken later is de marge weer 2 doelpunten wanneer Jeffrey Leemans met een schitterende crosspass over 30 meter de bal precies meegeeft op de opkomende Jens die koelbloedig afrondt 1-3. Hiermee is het verzet van OSC’45 gebroken en krijgt RFC kans op kans om de marge verder te vergroten, maar pogingen van Rick van Drunen, Ruben van Strien, Hidde Meslan, Marciano en Ron missen precisie of worden knap gepareerd door de keeper van OSC’45. Uiteindelijk beloont Hidde zijn sterke optreden deze middag met de 1-4. Na zelf de aanval te hebben opgezet en een goede combinatie met Ruben komt hij alleen voor de keeper en schiet onberispelijk raak. In de slotfase is het Marciano die de eindstand uiteindelijk bepaalt op 1-5, wederom na een mooie combinatie met een medespeler, te weten Jeffrey. Tegen een niet al te sterke tegenstander, werd vanmiddag zo een relatief makkelijke overwinning behaald.

Volgende week zaterdag, 5 september, staat de tweede wedstrijd in de bekercompetitie op het programma. De tegenstander is dan het aanzienlijk sterkere VV Schelluinen. Deze 3e klasser heeft  afgelopen zomer diverse aanwinsten mogen verwelkomen. Dit resulteerde in de eerste bekerwedstrijd meteen in een afgetekende 6-0 thuisoverwinning tegen het eveneens in de 3e klasse spelende BZC’14. De wedstrijd in Raamsdonksveer begint om 14.30 uur.

Opstelling: Jimmy van den Kieboom, Arco van As, Hidde Meslan, Pieter Knaap, Maurice van den Kieboom  (Nick de Ruijter), Ramon van Dalen (Rick van Drunen), Timo Kerstens (Ruben van Strien), Jeffrey Leemans, Jens Vissers, Marciano Broeders en Ron van der Wulp.