4e klasse E

16 november 2019 14:30

Onbekend

Nog steeds met een behoorlijk gehavende ploeg moest RFC vandaag aantreden tegen de gedoodverfde titelkandidaat SCO uit Oosterhout. Bijkomend voordeel van alle afwezigen is wel dat de tieners Roy Mulder, Kevin Toorians, Jurrian Bakker, Timo Kerstens en Marciano Broeders momenteel veel “vlieguren” maken. Met uitzondering van de vandaag afwezige Marciano starten ze wederom in de basis.  De buren uit Dommelbergen hebben afgelopen zomer definitief de overstap gemaakt van zondag naar zaterdag. Vorig seizoen wisten de blauw witten zich overigens nog gewoon netjes te handhaven in de derde klasse zondag. Ondanks de afwezige Robin van den Noort (geschorst), beschikt SCO over veel scorend vermogen. Dit zou deze middag ook blijken. Met name hun nummer 10, Tom Rijvers, was regelmatig ongrijpbaar voor de defensie van RFC.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter van dienst, de heer De Roo uit Gorinchem, blijkt al snel dat SCO enkel voor drie punten de 3 km lange route tussen beide sportparken heeft afgelegd. Met vloeiend combinatiespel en veel loopvermogen zowel voorin als op het middenveld wordt het doel van Danny Link direct onder vuur genomen. Het is wachten op de eerste tegengoal. Deze dient zich aan na 15 minuten spelen. Een afvallende bal wordt aan de linkerzijde opgepikt door een SCO speler die niet aarzelt en met links uithaalt. Buiten bereik van Danny belandt de bal laag in de verre hoek in het doel. Vijf minuten later een vergelijkbare situatie: RFC krijgt de bal niet goed weggewerkt. Na eerst zijn directe tegenstander te hebben uitgekapt, krult Tom Rijvers vervolgens de bal op fraaie wijze in de rechter bovenhoek. RFC weet hier tot dan toe weinig tot niets tegenover te brengen. Echter een minuut later is RFC weer in de wedstrijd wanneer Osman Aslan wordt weggestuurd door Timo Kerstens. Zijn versnelling is teveel voor de verdediging van SCO en beheerst schiet hij de bal in de touwen. Vervolgens weet RFC zich op haar kenmerkende wijze langzaam in de wedstrijd te knokken. Er wordt veel strijd geleverd. SCO weet, op een kopbal na, in deze fase amper nog een kans te creëren. Ook aan de andere kant zijn de mogelijkheden echter schaars. Het enige echte wapenfeit van RFC zijde is een vrije trap op 20 meter van het vijandelijke doel.  De poging van Jeffrey Leemans gaat echter over de lat. 1-2 is dan ook de ruststand.

SCO begint het tweede bedrijf aanzienlijk scherper aan de wedstrijd dan RFC. Dit resulteert in de 47e minuut al tot een enorme kans. Vrij voor het doel weet een SCO aanvaller tot eigen ontzetting de bal  slechts tegen de paal te schieten. Maar RFC is blijkbaar niet voldoende gewaarschuwd, want kort daarna breekt SCO wederom door onze achterste linie. Deze poging wordt vakkundig onschadelijk gemaakt door Danny. Maar het gezegde luidt niet voor niets driemaal is scheepsrecht. In de 50e minuut belandt de bal wederom bij een aanvaller van SCO die vervolgens uit de draai de bal onberispelijk achter Danny in het doel schiet: 1-3. Vanaf dat moment is de wedstrijd in feite gespeeld, ondanks dat RFC de achterstand bijna nog weet te verkleinen tot 1 doelpunt. Echter een inzet van Pieter Knaap bij de tweede paal komt niet verder dan het houtwerk. Tussendoor wordt de wedstrijd nog tien minuten stilgelegd na herhaaldelijk commentaar vanaf de zijlijn. De energie vloeit naarmate de wedstrijd vordert langzaam uit de ploeg en SCO loopt vervolgens gemakkelijk weg naar 1-5. In de slotfase weet invaller Ashley Pruijssers de stand nog iets draaglijker te maken, door een strakke voorzet vanaf de rechterzijde netjes af te ronden. Eindstand 2-5.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de amateurs van Willem II op het programma. De wedstrijd in Tilburg vangt aan om 14.30 uur. Om de aansluiting met de subtop in deze vierde klasse te herstellen, dienen de punten dan wel mee terug genomen te worden naar Raamsdonksveer.

Opstelling: Danny Link, Kevin Toorians, Pieter Knaap, Roy Mulder (Ashley Pruijssers), Nick de Ruijter (Jeffrey Pruijssers), Pascal van Strien (Bart Buijks), Jeffrey Leemans, Imaro Siberie, Timo Kerstens, Jurrian Bakker en Osman Aslan.