GSC/ODS 1

4e klasse E

2 november 2019 14:30

Onbekend

Voor de tweede achtereenvolgende keer beet een koploper zich stuk op RFC. Nadat in de vorige speelronde toenmalig koploper Olympia’60 haar meerdere moest erkennen in RFC en met 1-0 terug naar Dongen werd gestuurd, was het vandaag de beurt aan GSC/ODS. De ploeg uit Dordrecht verloor na negentig minuten voetbal in Raamsdonksveer niet alleen met 2-0, maar tevens haar koppositie. Maar belangrijker voor RFC, door deze overwinning heeft de ploeg van trainer Mo Duzgun na een matige start van de competitie de aansluiting met de subtop weer te pakken.

Voor de tieners Kevin Toorians en Jurrian Bakker is er deze keer weer een basisplaats ingeruimd en beide spelers weten zich prima staande te houden deze wedstrijd zou later blijken. Toch zag het er in het begin niet naar uit dat RFC de overwinning gemakkelijk zou behalen. De tegenstander blijkt immers over een aantal behendige spelers te beschikken en gedurende het eerste half uur hebben onze verdedigers hier hun handen vol aan. Bij vlagen is het ook een harde wedstrijd. Van beiden kanten wordt er op het randje gespeeld. Desondanks is het Timo Kerstens die na een kwartier spelen de eerste kans van de wedstrijd creëert. Vanaf links komt hij goed door maar zijn schot belandt helaas in de handen van de keeper van GSC/ODS. Enkele minuten later is er aan de andere kant een soortgelijke situatie, maar de rappe buitenspeler van GSC/ODS schiet de bal onbesuisd hard over het doel van Danny Link. Slap uitverdedigen van RFC leidt even later tot de tweede grote kans voor GSC/ODS, maar Danny redt knap 1 op 1. In de 25e minuut wederom ongelukkig balverlies aan RFC zijde, maar ook de derde grote kans is niet aan GSC/ODS besteed. Tot opluchting  verdwijnt de inzet aan de goede kant van de paal voor RFC over de achterlijn. Vervolgens neemt RFC langzamerhand het initiatief over, zonder overigens echt goed te spelen. In de 35e minuut lijkt de thuisploeg op voorsprong te komen. Maar met een uiterste krachtinspanning weet de keeper van GSC/ODC een gevaarlijk schot van Jeffrey Leemans weg te tikken. Direct daarna komt Timo goed door over rechts en zijn voorzet op maat is voor Jurrian een niet te missen kans: 1-0. Vlak voor rust krijgt RFC nog twee mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Eerst is het Imaro Siberie die dreigend naar binnen komt vanaf de rechterkant maar zijn schot mist precisie en gaat hoog over en in de laatste minuut van de eerste helft duikt Timo voor de keeper op maar zijn inzet wordt gekeerd door de keeper. Hiermee is een 1-0 ruststand een feit.

Met het inbrengen van Osman Aslan in de tweede helft probeert RFC meer grip te krijgen op het middenveld. Daarnaast zorgt zijn snelheid en diepgang vaak voor meer gevaar voor het doel van de tegenstander. Desondanks valt er tot de 70e minuut weinig te beleven. GSC/ODS komt er nog amper door. De verdediging onder leiding van aanvoerder Pieter Knaap weet bijna elke aanval vroegtijdig te onderbreken en weet zich steeds beter in de wedstrijd te knokken. Naarmate de wedstrijd vordert moet de club uit “Dordt” meer risico gaan nemen. Hierdoor ontstaat steeds meer ruimte voor onze aanvallers en is het wachten op de definitieve nekslag voor GSC/ODS. Bij een snelle uitbraak over links komt de bal via Marciano Broeders bij Ayhan Uslu, zijn voorzet wordt echter door Marciano in de handen van de keeper gekopt. In dezelfde minuut wederom een diepe bal op Marciano die zijn directe tegenstander voor de tweede keer te snel af is, maar ook nu zonder een succesvol vervolg. De bal belandt nu achter Ayhan in plaats van in zijn loop. Ook een derde mogelijkheid waarbij Ayhan is betrokken blijft onbenut. Zijn schot raakt de bovenkant van het doel. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd is het middenvelder Osman die aan alle onzekerheid een einde maakt door bij weer een snelle omschakeling beheerst de bal achter de goalie van GSC/ODS te schieten. De treffer wordt dan ook door het gehele team uitbundig gevierd. Niet veel later fluit de scheidsrechter van dienst, de heer Kant uit Giessen voor het eindsignaal. Hij heeft de kaarten op zak gehouden deze middag. De knappe overwinning wordt vervolgens in de derde helft tot laat in de avond in een bomvolle kantine verder gevierd. Conclusie: de karaoke avond is voor herhaling vatbaar.

Volgende week zaterdag 9 november staat de uitwedstrijd tegen het onberekenbare Berkdijk op het programma. Ook deze vereniging heeft sinds dit seizoen een prestatieteam ingeschreven op zaterdag en volgt hiermee de landelijke trend. De wedstrijd in Kaatsheuvel begint om 14.30 uur. We hopen uiteraard weer op de steun van onze trouwe toeschouwers.

Opstelling: Danny Link, Kevin Toorians, Pieter Knaap (Roy Mulder), Jeffrey Pruijssers, Nick de Ruijter, Hidde Meslan, Jeffrey Leemans, Imaro Siberie (Osman Aslan), Timo Kerstens, Jurrian Bakker (Marciano Broeders) en Ayhan Uslu.