RFC 1

4e klasse E

1 februari 2020 14:30

Onbekend

De mannen van RFC zaterdag 1 zijn goed gestart na de winterstop. Tegenstander Dongen heeft geen moment aanspraak kunnen maken op de overwinning. Binnen 10 minuten stond er al een 0-2 stand op het denkbeeldige scorebord. Uiteindelijk werd er een 0-5 overwinning behaald.

RFC, waar Ritchie Ackermans zijn rentree maakte na een langdurige blessure, kende een droomstart in Dongen. De eerste keer dat het op de helft van de tegenstander verscheen, leverde dit gelijk al een doelpunt op. Dongen kon een hoekschop niet goed verwerken en op de rand van de zestien pikte Timo Kerstens de bal op. Hij behield het overzicht en vond Jurrian Bakker die zich met een voor hem kenmerkende actie vrij speelde en met een bekeken schuiver de keeper in de lange hoek passeerde. Binnen 10 minuten werd de score verdubbeld. Timo stoomde op en haalde vanaf ruim 20 meter verwoestend uit, de bal draaide weg van de keeper en plofte in de kruising. RFC bleef gevaarlijk en combineerde goed. Een mooie steekpass van Ron van der Wulp op Jeffrey Leemans kon door laatstgenoemde niet gepromoveerd worden tot doelpunt. Dongen, dat de eerste helft de harde wind tegen had, kwam nauwelijks tot kansen. De harde wind was van invloed op de derde Veerse treffer. Jeffrey draaide een corner strak voor en de keeper maakte een inschattingsfout en sloeg de bal in eigen doel. Ondanks de 0-3 stand nam RFC geen gas terug. Hidde Meslan, vandaag spelend als linksachter, stoomde op en slalomde langs diverse tegenstanders. Eenmaal binnen de zestien behield hij het overzicht en speelde af op Ron. Zijn inzet werd door de doelman gekeerd. Met een verdiende 0-3 stand gingen we de rust in.

De tweede helft had RFC de wind tegen en de verwachting was dat Dongen meer de aanval zou kiezen. Ondanks dat het uitverdedigen lastig was voor doelman Danny Link, kon Dongen hiervan niet profiteren. Het had wel meer balbezit en bleek over een aantal technisch vaardige spelers te beschikken, maar het liep zich stuk op een goed georganiseerd RFC. Op het middenveld werden onder aanvoering van een ouderwets buffelende Maurice van den Kieboom vele duels gewonnen. Na zo’n 10 minuten kon RFC een gevaarlijke tegenstoot plaatsen, maar de keeper kon de inzet van Jurrian nog keren. Het spelbeeld bleef hetzelfde, Dongen het balbezit en RFC dat er vaak gevaarlijk uitkwam. Na een mooie aanval over de as van het veld via Osman Aslan en Timo, kwam Ron oog in oog met de keeper. Zijn stift verdween helaas net over het doel. Kort hierop kwam Osman in kansrijke positie, maar hij schoot in het zijnet. Het was wachten op de 0-4 en deze kwam er uiteindelijk via Osman. Na een goede ingreep van aanvoerder Pieter Knaap, kreeg Osman de bal in zijn bezit en na een sterke individuele actie kwam hij oog in oog met de doelman, die kansloos was op zijn inzet. Inmiddels waren Joep Broeders en Imaro Siberie binnen de lijnen gekomen voor Hidde Meslan en Jurrian Bakker. De wedstrijd was gespeeld en RFC kon frank en vrij de wedstrijd uitspelen. Invaller Imaro werd na een mooie actie door de keeper gestuit, volgens een aantal onreglementair maar de leidsman oordeelde anders. Het slotakkoord was voor Ron die een hoekschop via de onderkant van de lat binnenkopte, 0-5.

Door de ruime zege klimt RFC op de ranglijst naar plaats 5, maar de verschillen zijn klein. IFC en ZBC wisten allebei weer te winnen en lijken samen met SCO uit te gaan maken wie er kampioen wordt. De strijd voor plaats vier ligt helemaal open en hier hebben verschillende verenigingen hun pijlen op gericht. Voor de Carnaval staan er voor RFC nog wedstrijden tegen Berkdijk (thuis) en Olympia’60 (uit) op het programma.

Opstelling: Danny Link, Nick de Ruijter, Ritchie Ackermans, Pieter Knaap, Hidde Meslan (Joep Broeders), Maurice vd Kieboom, Jeffrey Leemans, Timo Kersten, Osman Aslan, Ron vd Wulp, Jurrian Bakker (Imaro Siberie).