RFC 1

4e klasse E

23 november 2019 14:30

Onbekend

De dagen worden korter en na enkele natte weekenden is het nu koud en guur. Vooral de trouwe supporters, die ook weer in Tilburg aanwezig waren, hadden hier last van. Gelukkig konden zij zich warmen aan het goede spel van RFC. Naast de al langere tijd afwezige Maurice van den Kieboom en Ritchie Ackermans was vandaag ook Pieter Knaap niet beschikbaar. Ron van der Wulp zat voor het eerst dit seizoen weer op de bank, waar ook Jeffrey Pruijssers en de niet geheel fitte Nick de Ruijter plaatsnamen. Dit alles resulteerde in een zeer jeugdig RFC dat in Tilburg aan de aftrap stond.

Het eerste wapenfeit was van Timo Kerstens, maar de keeper had weinig moeite met zijn doelpoging. Na ruim 20 minuten spelen was hij wel kansloos toen Jeffrey Leemans het eindstation was van een mooie combinatie. RFC bleef verzorgd spelen en het was Marciano die de voorsprong verdubbelde na een aanval over meerdere schijven. Timo was nog dichtbij de 0-3 maar de keeper kon ternauwernood de bal tot hoekschop verwerken. Even later maakte Marciano zijn tweede van de middag door een goede steekpass van Osman Aslan op te pikken en beheerst binnen te schieten. Kort voor rust was er wederom een goed lopende aanval, maar de inzet van Pascal van Strien miste kracht. Waren er dan geen kansen voor Willem II? Jazeker wel, maar Danny Link had een prima save in huis en Roy Mulder greep goed in door de bal voor de voeten van een aanvaller weg te tikken.

In de tweede helft was de eerste doelpoging weer voor Timo en deze keer was hij wel trefzeker; 0-4. Al snel scoorde Willem II de 1-4 en toen het vijf minuten later een gemakkelijk gegeven penalty kreeg, leek het weer spannend te worden. Maar de bal moet er dan nog wel in en daar weigerde Danny aan mee te werken. Hij keerde de strafschop en hiermee was het verzet van de thuisploeg in feite gebroken. Helemaal toen RFC na een fraaie combinatie tussen Osman, Jeffrey en Timo de 1-5 scoorde. RFC voetbalde met vertrouwen en ging op zoek naar meer treffers. Osman werd vanaf eigen helft weggestuurd en zoals we van hem gewend zijn, schoof hij de bal rustig achter de doelman. De scheidsrechter die in eerste instantie het vlagsignaal voor buitenspel terecht negeerde, liet zich door de grensrechter op andere gedachten brengen en keurde de treffer alsnog af. RFC liet zich echter niet van de wijs brengen door deze beslissing. Het bleef de aanval zoeken en kreeg een strafschop na een duw in de zestien. Jeffrey schoot de bal binnen en tilde de stand naar 1-6. Op aangeven van Kevin Toorians maakte Timo zijn derde treffer van de wedstrijd. Inmiddels was Jeffrey Pruijssers al binnen de lijnen gekomen en maakte in de slotfase Ron van der Wulp zijn rentree na een hardnekkige blessure. Willem II profiteerde van wat nonchalance en bepaalde de eindstand op 2-7.

Een verdiende en mooie overwinning van een zeer jeugdig RFC. Dit dient een vervolg te krijgen in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop. De subtop is breed en wil RFC zich hier stevig in nestelen dan zijn de punten hard nodig. Volgende week de uitwedstrijd bij ZBC’97 dat inmiddels is opgeklommen naar de tweede plaats en op 7 december komt Oosterhout op bezoek. Binnenkort zal ook wel duidelijk worden of/ wanneer de wedstrijd tegen Berkdijk uitgespeeld zal worden.

Opstelling: Danny Link, Kevin Toorians, Roy Mulder (Jeffrey Pruijssers), Hidde Meslan, Imaro Siberie, Pascal van Strien, Jeffrey Leemans, Timo Kerstens, Osman Aslan, Jurrian Bakker, Marciano Broeders (Ron van der Wulp).