Datum

5 oktober 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

In een wedstrijd met twee gezichten moest RFC vandaag terecht de punten delen met tegenstander SSC’55 uit Sprang-Capelle. Beide ploegen zijn inmiddels geen onbekenden meer van elkaar. In het voorjaar wist RFC in een van haar beste wedstrijden van dit kalenderjaar tegen de “wespen uit de Vrijhoeve” nog aan het langste eind te trekken met een verdiende  2-4 overwinning.  Helaas bleek dit toen toch niet voldoende om (net als SSSC’55) aan het einde van het vorige seizoen degradatie te ontlopen. Nog steeds zonder de geblesseerde Ron van der Wulp, Pascal van Strien en Ritchie Ackermans, maar met de tieners Marciano Broeders, Timo Kerstens, Roy Mulder en Kevin Toorians werd de 11 kilometer lange reis naar sportpark Van Wijlen aangevangen. SSC’55 en haar accommodatie ademt voetbal uit zoals het hoort. De klassieke tribune, roterende reclameboarding om het hoofdveld, het digitale scorebord en een volle kantine in de rust en na de wedstrijd incl. gezellige muziek en loterijverkoop zorgt altijd voor een heerlijk sfeertje.

Rond de klok van 15.00 uur fluit de scheidsrechter van dienst, de heer Konings, voor het begin van de wedstrijd. In de basisopstelling is voor het eerst dit seizoen een plek ingeruimd voor (de overigens zeer verdienstelijk spelende) Roy Mulder. Na een aftastende beginfase, neemt SSC’55 het heft in handen wat in de 11e minuut meteen resulteert in de openingstreffer van Kevin Knippels die na een mooie steekpass oog in oog met Danny Link de bal koelbloedig in het doel plaatst. RFC probeert vervolgens zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te forceren. In de 15e minuut lijkt de gelijkmaker aanstaande, maar het doelpunt van Osman Aslan wordt afgekeurd omdat er een overtreding aan vooraf is gegaan. Een minuut later wordt een voorzet van Osman bij de tweede paal ingekopt door Roy, de keeper van SSC’55 weet deze echter te pareren. Vervolgens golft het spel op en neer en krijgt RFC nog diverse kansen op de gelijkmaker, helaas zijn Ayhan Uslu, Jeffrey Pruijssers en Timo Kerstens ongelukkig in de afwerking. Tussendoor krijgt SSC’55 ook nog een grote kans de voorsprong te verdubbelen, maar de doelpoging wordt ternauwernood door Jeffrey van de lijn gehaald waardoor de 1-0 als ruststand op het scorebord blijft staan.

In de tweede helft is het meteen RFC dat voor gevaar zorgt. Een kopbal van wederom Roy gaat deze keer net voorlangs. De daaropvolgende aanval is het gelukkig wel raak, Marciano Broeders rondt beheerst af. Twee minuten later lijkt zelfs de 1-2 in de maak, maar deze wordt wegens vermeend buitenspel afgekeurd, een twijfelachtige beslissing van de verder goed fluitende leidsman. Rond het uur spelen weet Osman de vrijstaande Ayhan te bereiken, zijn kopbal mist echter doel en gaat over. Ook SSC’55 laat ondertussen nog van zich horen met een hard afstandsschot welke Danny maar net met z’n vingertoppen over de lat kan tikken. Een kwartier voor het einde wederom een goede voorzet vanaf de rechterzijde van Osman, maar zowel Marciano als Timo weten de bal niet goed af te drukken en ook de rebound wordt jammerlijk overgeschoten door de ingevallen Pascal van der Zwan. Het laatste gevaar komt op naam van de thuisploeg. Een gevaarlijk ingeschoten lage vrije trap wordt tot opluchting van RFC door iedereen gemist. Hierdoor eindigt de wedstrijd in 1-1, een juiste afspiegeling van het wedstrijdverloop.

Volgend weekend komt de huidige koploper Olympia’60 uit Dongen naar Raamsdonksveer. De “rood wit zwarte brigade” lijkt vooralsnog de te kloppen ploeg in deze klasse met de volle buit uit de eerste drie wedstrijden. Goalgetter Nick van Wanrooij is sinds afgelopen zomer weer terug op het oude nest na zijn korte uitstapje bij tweedeklasser Altena. De ploeg uit Dongen scoort sowieso  gemakkelijk, blijkt ook uit de laatste wedstrijd tegen Willem II  (7-1). RFC is dus gewaarschuwd. De wedstrijd vangt aan om 14.30 uur. We hopen weer op uw steun, tot aanstaande zaterdag.

Opstelling: Danny Link, Imaro Siberie (Kevin Toorians), Jeffrey Pruijssers, Maurice van den Kieboom, Nick de Ruijter, Jeffrey Leemans, Roy Mulder (Pascal van der Zwan), Osman Aslan, Timo Kerstens, Marciano Broeders en Ayhan Uslu.