RFC zaterdag in blessuretijd naar de winst

Datum

8 februari 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

In een matige wedstrijd waarin RFC vooral in de eerste helft in een te laag tempo speelde om het stugge Berkdijk te verrassen, wist het uiteindelijk toch een nipte 1-0 zege te boeken. Gezien de kansen én het feit dat er maar een ploeg voor de overwinning speelde, bleven de drie punten terecht in Raamsdonksveer, al ging het erg moeizaam.

Nadat Pupil van de Week Owen Leijten het goede voorbeeld had gegeven door te scoren, floot arbiter Kant voor het beginsignaal. RFC leek weer een bliksemstart te hebben, want Jurrian Bakker leverde in de eerste minuut al een perfecte voorzet af. Helaas schoot Osman Aslan de bal in de hoek waar een Berkdijk verdediger geposteerd stond. Geschrokken door deze grote kans, koos Berkdijk voor een compacte speelwijze en hield voldoende mensen achter de bal. De thuisploeg had moeite om gevaarlijk te worden, het speelde te slordig en in een te laag tempo. Achterin was het opletten voor de uitvallen van Berkdijk dat over een aantal gelouterde spelers beschikt en er enkele keren dreigend uitkwam. RFC kreeg in de eerste helft nog één grote mogelijkheid toen de Berkdijk goalie buiten zijn doelgebied de bal verloor aan Osman. Ver uitgeweken naar de zijkant speelde hij af op Timo Kerstens, maar inmiddels waren er genoeg verdedigers om het gevaar te verijdelen. Kort voor de rust was er een sterke fase van Berkdijk dat enkele corners kreeg. Dit leverde hachelijke momenten op, maar geen treffers.

De tweede helft kwam er zichtbaar een ander RFC uit de kleedkamer. Het tempo ging omhoog en er was meer beleving. Eerste wapenfeit was een voorzet van Pascal van Strien op Jurrian, maar de keeper zat er goed tussen. Even later een corner die door Ron van der Wulp goed werd ingekopt, maar ook deze werd gepareerd. RFC was in deze fase duidelijk op zoek naar een doelpunt. Een mooie combinatie over de as van het veld bracht Timo in kansrijke positie, maar hij had iets te veel tijd nodig waardoor de kans verloren ging. Berkdijk moest steeds verder terug en schuwde de duels niet. Op vrije trappen van onder meer Timo en Jeffrey Leemans had de prima doelman van Berkdijk telkens een antwoord, net zoals op een kopbal van Ron. Marciano Broeders kwam binnen de lijnen voor Jurrian om de aanval een nieuwe impuls te geven. Osman verhuisde naar links en zijn tegenstander werd dusdanig op de proef gesteld dat hij tien minuten voor tijd een overtreding begin in de zestien. De toegekende penalty werd door Osman genomen, maar wederom wist de keeper een treffer te voorkomen. Inmiddels was Pascal gewisseld voor de weer fitte  Kevin Toorians en bleef RFC jagen op een treffer. Berkdijk haalde alles uit de kast om het punt te behouden en de scheidsrechter moest met enkele kaarten ingrijpen. Ook werd er nog een Veers doelpunt geannuleerd, omdat de bal even daarvoor de achterlijn was gepasseerd. In de blessuretijd kreeg RFC nog een vrije trap. De bal werd hoog ingebracht en door Berkdijk half weggewerkt, waarna Maurice van den Kieboom niet twijfelde en uithaalde. Zijn inzet werd gekeerd door de doelman, maar de rebound was voor Hidde Meslan die de bevrijdende treffer scoorde. Er waren nog een paar minuten te spelen. Osman werd gewisseld voor Imaro Siberie en zonder problemen werd de wedstrijd uitgespeeld.

Door deze overwinning stijgt RFC naar de vierde plaats en heeft het in de tweede periode na twee wedstrijden nog de volle buit. Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Olympia’60 op het programma. Aanvang van de wedstrijd in Dongen is om 15 uur.

Opstelling: Danny Link, Nick de Ruijter, Pieter Knaap, Hidde Meslan, Pascal van Strien (Kevin Toorians), Jeffrey Leemans, Maurice vd Kieboom, Timo Kerstens, Jurrian Bakker (Marciano Broeders), Ron vd Wulp, Osman Aslan (Imaro Siberie)